Tort racoritor cu portocale | Reteta simpla fara coacere
Dragile mele,
Iata-ne si in anul 2018! Astazi vreau sa impartasesc cu voi o reteta de tort foarte simpla. Tortul cu portocale l-am pregatit chiar de Revelion si m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta pentru ca este delicios si cred ca il poate face oricine. Spun acest lucru pentru ca eu nu fac deserturi foarte des si chiar am avut cateva incercari esuate, dar acest tort a iesit perfect.
INGREDIENTE:
4-5-6 portocale (eu am folosit 5 portocale mici)
500 gr. piscoturi
600 ml. frisca
6 oua
300-400 ml. lapte
300-400 gr. zahar
6 lingurite gelatina
CREMA
- Gelatina se inmoaie in 200 ml apa (un pahar)
- Galbenusurile + zaharul + laptele caldut + gelatina se amesteca si se fac la Bain-Marie pana se ingroasa ca o ciulama subtire
- Intre timp se rade coaja de la 2-3 portocale (puteti inlocui cu esenta de portocale)
- Se curata portocale si se taie rondele subtiri
- Cand s-a racit crema se adauga frisca batuta, 2 pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de la portocale (sau esenta)
MONTAREA
Se aseaza rondelele de portocale pe lateral si pe fundul cratitei. Se pune un strat de crema, un strat de piscoturi (inmuiate rapid in lapte sau suc de portocale) si tot asta pana la umplerea cratitei.
Am lasat tortul la rece peste noapte, apoi am rasturnat cratita si gata tortul! A iesit un tort foarte mare, asa ca daca doriti sa faceti unul mai mic, puteti injumatati ingredientele, asa cum voi face si eu pe viitor.
Sper sa va fie utila aceasta reteta si daca o veti face si voi, m-as bucura sa-mi aratati si mie rezultatul sau sa imi spuneti cum vi se pare. Va pup cu drag, Natalia.
Ce reteta faina si deliciosa! O sa o incerc si eu.
Arata tare delicios si nu pare atat de greu de facut. Seamana putin cu prajitura cu suc de lamaie.
Vai de mine cum arata! Atat de racoros dupa toate mesele si deserturile consistente de sarbatori…
Woow dar ce bine arata si e si tarziu, mi-ai facut pofta.
arata atat de bine si pare asa e usor de facut. Trebuie sa incerc si eu reteta neaparat
Cu piscoturile nu ai cum sa dai gres, si eu fac o astfel de reteta, cu fructe diverse si cu iaurt.
Ador retetele simple fara coacere, tocmai de aceea fac foarte des tiramisu, si aceasta este o reteta interesanta, o voi incerca si eu.
Cred ca il fac azi…eu fac frisca din smantana, chiar daca pun 2 plicuri de intaritor este mult mai gustoasa .
Oricum, mi-ai facut o poftaaa😅
Oai. Cat de bine poate arata! Mi-ai făcut poftă
Mama, arata atat de bine 🤩 De cand am vazut poza pe Fb mi-am spus ca trebuie sa vad reteta ♥️
E o idee excelenta, racoritoare si merge de minune la un ceai sau la o cafea.
O să o incerc și eu!
Arată demential. Am o sacosa ds portocale si chiar nu stiam ce sa fac cu ele. O sa il incerc
Se face, cu siguranta! Cu mici modificari (fara zahar), dar se face!
Arata bine, dar aceasta reteta este un ESEC TOTAL. Nu va stricati sarbatorile cu ea, cautati alta. Iese mult prea lichida, modelul se va deplasa si va fi zero. Reteta exista si este ft buna dar a Nataliei, in niciun caz nu iese cum descrie…
Ti am aprobat comentariul din respect. Este reteta pe care o fac eu mereu. Nu este un blog cu retete, am pus-o pentru ca mi-a placut si am vrut sa o impartasesc, luata de la soacra mea care o face de multi ani. Imi pare rau ca tie nu iti iese