Tort cu mere caramelizate și frișcă

În ultimele două zile nu am făcut un tort, ci 3 torturi cu mere caramelizate și frișcă. Rețetă pe care am făcut-o este de pe cutia de frișcă neindulcita LaDorna și am vrut să o testez, așa că prima dată am împărțit compoziția în două și am făcut două mini torturi.

Ne-a plăcut foarte mult tortul cu mere caramelizate așa că am zis să fac un tort normal ca în rețetă. Este o rețetă simplă, se face repede și este un tort foarte bun, de aceea m-am gândit să împărtășesc rețeta cu voi. Am primit un pachet tare drăguț de la BUZZStore în colaborare cu LaDorna. Pe lângă pachetele cu frișcă, am primit și o spatulă care mi-a fost de mare ajutor. Dacă doriți și voi să participați la diverse campanii, vă faceți un cont simplu pe BUZZStore și vă înscrieți la campaniile care vi se potrivesc.

Tort cu mere caramelizate și frișcă

Tort cu mere si frisca

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 4 linguri de făină, coaja de lămâie, 1/2 linguriță praf de copt.

Pentru umplutură: 6-8 mere, 150g zahăr, 75g unt. Frișcă LaDorna pentru ornat.

Preparare cremă: Caramelizați zahărul și când a devenit lichid, dați-l deoparte și adăugați untul. Puneți din nou pe foc mic amestecând continuu și fierbeți până se omogenizează. Adaugați merele tăiate felii potrivite și amestecați ușor. Fierbeți în caramel până se înmoaie puțin. Dați deoparte și lăsați la răcit.

Preparare blat: Bateți ouăle până își dublează volumul, adăugați zahărul, coaja de lămâie și mixați până când compoziția devine cremoasă.

Adăugați pe rând uleiul, făină amestecată cu praful de copt și amestecați ușor până la omogenizare. Tapetați tava cu cu hârtie de copt, așezați merele caramelizate, apoi, deasupra, turnați compoziția pentru blat. Dați tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 30 de min, până ce prăjitură se aurește deasupra. Lăsăți puțin să se răcorească, apoi răsturnați pe un platou. Ornați blatul cu frișcă.

Frișcă neindulcita LaDorna

Tort cu frisca LaDorna

Am ornat tortul cu frișcă neindulcita LaDorna fină și pufoasă obținută din lapte din lapte proaspăt, 100% naturală, fară conservanți. Găsiți instrucțiunile de preparare pe cutie și vă recomand să le respectați. Este foarte important ca frișca să fie rece, la fel și telul, să îl țineți la frigider cam 15 min. Mie îmi place frișca LaDorna neindulcita pentru că o pot prepara pentru cafea. La prăjituri am posibilitatea de a o prepara cu mai puțin zahar, cumva se poate adapta în funcție de preferințe, pe lângă faptul că este de calitate și delicioasă. Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: