Top 3 parfumuri vanilate, gurmande, rafinate și favorite

Hello! Am revenit cu un articol parfumat astăzi. Încă este rece afară, avem de-a face cu o primăvară capricioasă și încă nu simt nevoia să port parfumuri florale. Sincer, nici nu țin cont de reguli când vine vorba despre parfumuri, port mereu ce parfumuri simt să port și în topul de astăzi se află două parfumuri pe care le-am purtat cel mai mult în ultima perioadă, două dintre cele mai iubite parfumuri din colecția mea. Aș putea spune cele mai iubite, preferate, cele care mă bucură enorm când le folosesc, cel puțin asta simt acum.

Cele 3 parfumuri despre care vă vorbesc astăzi sunt diferite, fac parte din categorii diferite, au prețuri total diferite, însă au în comun vanilia, vibe-ul pe care îl oferă și voi începe cu parfumul cel mai accesibil ca preț, cel care este pe locul 3 în topul pe care l-am realizat eu.

Locul 3 – Emanuel Ungaro Fruit d’Amour Les Elixir Black Liquorice EDP

Fruit d’Amour Black Liquorice de Emanuel Ungaro este un parfum Oriental Vanilat de damă. Acesta a fost lansat în 2018.

  • Notele de vârf sunt bergamot, sorbet, floare de prun și Pară;
  • Notele de mijloc sunt floare de portocal, lemn dulce negru si heliotrop;
  • Notele de baza sunt boabe de tonka si vanilie.
Fruit D Amour Black Liquorice

Fruit d’Amour Black Liquorice est un parfum care nu este atât de băgat în seama și merită mai mult din punctul meu de vedere. Este un parfum cald, lemnos, vanilat, dulce, gurmand și cea mai bună performantă a lui o simt în sezonul rece, ce-i drept. Atunci este perioada în care mă bucura la maxim. Mă duce cu gândul la șosete pufoase, o ciocolată caldă și fară să analizez notele, Fruit d’Amour Black Liquorice este despre vanilie si tonka.

Dacă analizez notele parfumului până se așază, îl simt puțin fresh când îl aplic datorită fructelor din vârf, mai apoi simt flori însă se așază destul de repede și rămâne aceasta combinație vanilată, lemnoasă, cea care îi oferă personalitate, căldură și persistență. Nu prea analizez eu persistența, încerc să înțeleg orice parfum, îmi place să le analizez cât pot și eu, însă dacă vă interesează persistența să știți că eu îl simt pe mine câteva ore și mirosul rămâne pe haine. Pentru prețul pe care îl are mi se pare un parfum bun din toate punctele de vedere și merită încercat.

Locul 2 – Dior Addict Dior Addict Christian Dior EDT

Dior Addict

Când am mirosit prima dată acest parfum am zis că este special făcut pentru mine. Este incredibil, ceva ce îmi doream și nu știam că exista, ca atunci când cunoști un om și ți se pare că îl știi de o viață. Dior Addict rămâne clar un parfum preferat care sper să fie mereu în colecția mea. L-am purtat foarte mult în ultimul timp și pentru mine este un parfum pentru orice sezon, poate pentru seri sau dimineți răcoroase de vară, încă nu stiu cum o să îl percep la vară. Vom vedea!

Dior Addict a fost lansat in 2002. Creatorul acestui parfum este Thierry Wasser.

  • Notele de varf sunt mure si frunze de mandarin;
  • Notele de mijloc sunt iasomie, Cereus inflorit noaptea, floare de portocal si trandafir;
  • Notele de baza sunt vanilie, boabe de tonka si lemn de santal.

Pentru mine Dior Addict este un parfum oriental, floral, vanilat cu acea deschidere verde, cu un element floral-verde. Este un parfum foarte interesant, magic, aș zice eu. Când îl aplic simt nota aceea verde, frunza de mandarin care se află în notele de vârf, proaspătă și plăcută. Mai apoi apar notele florale, după care vanilia bogată și cremoasă, ușor condimentată, aș spune. Dior Addict este un parfum feminin, sexy și încântător cu acea deschidere foarte diferită de bază, un aspect care îl face diferit și interesant.

Locul 1 – Sospiro Aniversary

Parfumul Sospiro Aniversary este un parfum oriental lansat în 2015, ediție limitată pentru Ziua Națională a Emiratelor Arabe Unite. Are la bază amestecul Sospiro Afgano Puro (Laylati) căruia i s-au adăugat note cu caracter gurmand.

Sospiro Aniversary

Compoziția Sospiro Aniversary se deschide cu note ierboase urmate de cedru și paciuli amestecate cu cocos. Baza este construită din mosc, vanilie și tutun, îmbogățite cu caramel. Lasă în urmă un siaj dulce și rafinat. Creatorul acestui parfum este Chris Maurice.

  • Notele de varf sunt fructe rosii, migdale si note verzi;
  • notele de mijloc sunt paciuli, nuca de cocos si cedru;
  • Notele de baza sunt caramel, vanilie, tutun si mosc.

Sospiro Aniversary este un amestec atât de bine conturat, de rotund și de bine blenduit, cu ingredinte bune, este atât de rafinat încât îmi este greu să vi-l descriu pentru că mi-aș dori mai mult să vă transmit mirosul.

Sospiro Aniversary este un parfum cremos, unisex, cu un amestec de tutun și vanilie foarte fin, suculent datorită fructelor din vârf, delicat, dulce dar nu foarte dulce, gurmand, însă nu mă duce în zona de prăjituri sau zahăr vanilat, este mai mult decât atât, o combinație grozavă care mă surprinde de fiecare dată când îl folosesc.

Sticla este realizată manual, atomizorul este de calitate, controlabil, are acel atomizor pe care toate fetele și l-ar dori la sprayul de fixare a machiajului, de exemplu.

Sunt curioasă daca ați încercat și voi parfumurile despre care v-am povestit eu astăzi și dacă le percepem la fel sau nu, așa că aștept cu drag părerile voastre. Pe curând!

1 thought on “Top 3 parfumuri vanilate, gurmande, rafinate și favorite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: