Sărățele fragede cu brânză – rețetă simplă și rapidă

Bună! Cred că știți deja că nu găsiți foarte multe rețete la mine pe blog, însă de fiecare dată când descopăr o rețetă bună, când rezultatele sunt cele dorite și refac rețeta, vin aici și vă povestesc și vouă. În cazul în care aveți poftă de ceva sărat dar nu aveți foarte mult timp la dispoziție, sau poate nu vă pricepeți la preparate complicate (ca mine), această rețetă este perfectă.

Saratele varianta crocanta / fasii mai inguste si lasate mai mult la cuptor, cu mai multa branza

Saratele crocante

Saratele
Saratele fasii mai late, cu mai putina branza

Ingrediente: 500 g faină, 200 g iaurt, brânză sărată cam 200 g / 300, depinde cât de sărat preferați, 4 ouă (de la care folosim gălbenușurile pentru uns).

Mod de preparare: Se pune făina într-un bol mare, se adaugă untul direct din frigider dat pe răzătoare și brânză rasă. Se frământă până se obține un aluat legat.

Din aluat se formează o bilă mare sau două, în cazul în care nu doriți să faceți două tăvi de sărățele odată, se pun în folie și se lasă la frigider peste noapte sau măcar 2 ore. Am încercat ambele variante și ies bune oricum. Eu fac de obicei două bile de aluat și le prepar în zile diferite.

Se întinde aluatul, se unge cu gălbenuș de ou peste care se rade brânză sărată, apoi se taie în fășii. Eu le-am făcut și înguste și mai late. Cele mai înguste sunt mai crocante. Se pun la cuptor la 180 de grade (depinde de cuptor) până se rumenesc.

Daca faceți rețeta să-mi dați de știre pe Instagram. De abia aștept să văd ce părere aveți despre sărățelele acestea care mie și familiei mele ne plac foarte mult. Urmează un preparat dulce așa că stați pe aproape! Dacă nu ați văzut o altă reteta la mine pe blog, vă recomand tortul delicios cu portocale. Ne vedem în curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: