Rutina de demachiere: eficienta, simpla si placuta

De cateva luni mi-am schimbat complet rutina de demachiere, din Martie mai exact, odata cu beautybox-ul Lookfantastic.

In luna Martie am primit in cutiuta Lookfantastic balsamul de la Rodial, Bee Venom. Pana atunci nu mai folosisem un balsam demachiant, ma demachiam cu apa micelara si dischete demachiante.

A fost o surpriza foarte placuta balsamul de la Rodial cu venin de albina. Mi-am dorit sa il testez si asa mi-am format o rutina de demachiere pe care am gasit-o minunata, relaxanta, placuta si cea mai eficienta.

Experienta cu balsamul de la Rodial a fost frumoasa. Inca mai am balsam pentru ca am vrut sa ma mai bucur din cand in cand de el fiind un produs cam scump pe care cu siguranta nu il voi recumpara din acest motiv.

Am cautat un produs care sa imi ofere aceeasi experienta frumoasa in rutina de demachiere si am descoperit uleiul demachiant de la Nivea caruia i-am dedicat un articol: REVIEW ULEI DEMACHIANT PENTRU TEN NORMAL DE LA NIVEA

Produse de demachiere

Odata cu demachierea ,,double cleansing” am descoperit cat de utile si placute sunt dischetele reutilizabile, manusile de curatare din microfibra si prosopelul pe care l-am primit recent tot in cutia de la Lookfantastic.

Pot sa spun ca acest tip de demachiere l-am descoperit ma degraba, apoi m-am informat, m-am documentat si am inteles ce inseamna demachierea ,,double cleansing” pe care o aveam deja si o preferam.

Rutina de demachiere ,,double cleansing” pas cu pas

Balsam demachiant Bee Venom, Rodial
Balsam demachiant Bee Venom, Rodial

Va povestesc pas cu pas despre rutina mea de demachiere si vreau sa stiti ca aceasta functioneaza cel mai bine pentru tenul meu.

Am observat ca este singura varianta care curata absolut tot de pe fata, care topeste tot machiajul si a doua zi nu am nici un pic de mascare pe sub ochi.

Nu stiu voi, dar eu ma trezeam mereu cu mascara sub ochi, oricat de bine as fi curatat cu apa micelara

  • Prima data pun ulei demachiant in palme umezite cu apa, incalzesc produsul in maini pana ce se devine o lotiune laptoasa, apoi masez tenul, ochii, pana ce s-a topit tot machiajul.

Produsele pe baza de ulei sunt destinate pentru indepartarea impuritatile uleioase, inclusiv machiajul, SPF-ul, sebumul si poluarea.

Mai aplic o pompita in tot acest procedeu. Apa, ulei, apa ulei, cam asa functioneaza la mine. Uleiul demachiant de la Nivea este foarte bland, topeste machiajul, nu afecteaza ochii, nu ustura.

Gel de spalare Avene
  • Pregatesc manusa de curatare sau prosopelul (mai rar dischetele care mi se par cam micute). Umezesc prosopul din microfibra cu apa calda si curat tenul bland, nu apas deloc. Totul se curata extraordinar de bine.
  • Ultimul pas este spalarea tenului cu gelul de curatare de la Avene care desi este destinat tenului gras, acesta functioneaza foarte bine pentru tenul meu normal-uscat. Aplic gelul in palmele umezite cu apa calda, il incalzesc pana se formeaza spuma si masez tenul, apoi clatesc.

Dupa cum vedeti, aceast tip de demachiere este foarte simpla si implica doar doua produse: balsam sau ulei demachiant si un gel.

Dimineata folosesc doar gel de spalare, insa demachierea aceasta mi-a facut serile mai usoare caci imi place, ma relaxeaza si simt ca tenul meu este mai fericit de cand am descoperit-o.

Inca un lucru bun care s-a intamplat de cand cu double cleansing, am renuntat la dischetele demachiante din bumbac pe care le consumam in exces.

Foarte rar mai folosesc dischete demachiante din bumbac si le prefer pe cele de la Bevola (care sunt mari si foarte moi), in cazul in care doriti o recomandare din partea mea.

Voi ce rutina de demachiere preferati? Ati incercat double cleansing?

XO, Natalia

1 thought on “Rutina de demachiere: eficienta, simpla si placuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: