Pregătiri pentru venirea pe lume a bebelușului

Bună! Încep prin a vă spune că nu vă dau nici o veste. Am doi copii minunați ce îmi luminează fiecare zi, așa că nu vă așteptați la vești de genul acesta. Vreau doar să ajut viitoarele mămici cu informații din experiența mea de mămică, despre produse sau categorii de produse și servicii esențiale pentru bebeluși, înainte de naștere.

1 Camera copilului

Eu de abia așteptam pătuțul. Eram atât de nerăbdătoare să îi văd fetișoara bebelușului încât îmi doream pătuțul cât mai repede, parcă părea totul real. Nu îmi venea să cred, ce-i drept. Cred că fiecare mămică își imaginează fetișoara viitorului bebeluș pe tot timpul sarcinii și este nerăbdătoare să îl strângă în brațe.

Ei bine, din punctul meu de vedere, pătuțul este necesar dacă lași bebelușul să se obișnuiască să doarmă în el, dacă nu cedezi la primul scâncet. Pe lângă pătuț, aveți nevoie de protecții pentru pătuț, saltea și protecții pentru ea, lenjerii, paturici.

Nu vă mint, eu la primul copil am cedat, însă când ai deja un copil și vine al doilea, pătuțul este obligatoriu pentru siguranța copilului și pentru ca tu, mamico, să te poți ocupa și de celălalt copil, să poți să iți faci treburile prin casă.

Pătuțul era dorința mea cea mai mare, însă trebuie să aveți pregătit dulăpiorul copilului cu produse de igienă, produse pentru baia bebelușului, cada, medicamente (cumpărate înainte de naștere și recomandate de medic), pamperși, aparatură (fară exagerări), hăinuțe spălate și călcate cu detergent pentru copii, prosoape. Pentru camera copilului recomand puțin din fiecare când vine vorba de hăinuțe, biberoane și toate cele, dar de calitate. După ce îi înveți preferințele, poți să mai cumperi.

2 Scaunul de mașină și căruciorul

În primul rând scaunul de mașină, căci îl vei folosi chiar după câteva zile de la naștere când va trebui să iți aduci minunea acasă. Stiu, este momentul mult așteptat. Căruciorul este și el important pentru a scoate copilul la plimbare.

3 Recoltarea de celule stem

Recoltarea celulelor stem la naștere o șansă unică de a asigura sănătatea copilului tău.

Serviciile Cord Blood Center permit recoltarea la naștere a tuturor produselor biologice disponibile: sânge de cordon ombilical, țesut de cordon ombilical, sânge din placentă și întreg țesutul placentar (toată placenta), în urma procesării obținându-se până la 25 de unități stocate în condiții de criogenie ca sursă de diferite tipuri de celule stem:

  • Celule stem hematopoietice din sângele ombilical,
  • Celule stem mezenchimale din țesutul de cordon ombilical și țesutul placentar,
  • Celule stem hematopoietice din sângele din placentă, respectiv țesutul placentar,
  • Celule stem endoteliale din placentă.
recoltare celule stem

Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem.

Cercetătorii de la Children’s Hospital Oakland Research Institute (CHORI), sub conducerea lui Vladimir Serikov, MD, PhD și Franș Kuypers, PhD, au raportat că din secțiunea fetală a țesutului placentar pot fi recoltate celule stem cu proprietăți terapeutice importante și în cantități mari. Aceasta parte a țesutului placentar este în mod normal nefolosită după naștere, dar studiile arată că ea conține celule stem de origine fetală care par să fie pluripotente, adică se pot diferenția în mai multe tipuri de celule umane precum plămân, ficat sau celule nervoase.

5 Jurnal de bebe

Poate vă întrebați de ce am inclus un jurnal în acest top cu chestii esențiale. Pentru că eu mi-aș fi dorit să am aceste jurnale. Mi-ar fi plăcut să ne amuzam pe seama lor și va veni momentul când copilul vă întrebă detalii pe care le-ai uitat. Și nu pentru că nu l-ai iubit suficient încât să iți aduci aminte fiecare moment, ci pentru că vei trece prin multe momente și emoții încât vei uita multe dintre ele. Și ți le amintești totuși pe parcurs, însă copilul, pe la 5 ani te va lua la întrebări despre cum era el când era bebeluș.

Primele cuvinte, poze cu evoluția bebelușului de la lună la lună, de la an la an, ,,gangureli”, primele cuvinte, primele jucării, cuvinte stâlcite, momente, chestii de genul acesta, mărunte dar importante.

Dragă mămică sau viitoare mămică! Asculta-ți instinctul, discută cu medicul ginecolog, pediatrul, nu-ți compara sarcina și copiii, căci suntem diferite și copiii la fel, reacționam diferit. Oferă-ți momente numai pentru tine, chiar daca sunt doar câteva minute și bucură-te la maxim de fiecare perioadă a copilui tău.

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020.

2 thoughts on “Pregătiri pentru venirea pe lume a bebelușului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: