prajitura de toamna

Prajitura cu dovleac

Hello girls! Astazi am pentru voi ceva dulce…o reteta pe care am incercat-o in acest week-end si de cate ori incerc o reteta si imi place, cu mare placere o impartasesc si cu voi. Reteta pe care o am eu este de fapt o reteta pentru prajitura cu mere, insa am preferat sa folosesc dovleac pentru ca in fiecare toamna imi place sa fac diverse preparate cu dovleac, sa coc dovleac la cuptor cu zahar sau miere si ador mirosul lui.

Va vorbeam si anul trecut despre preparate cu dovleac si va invit sa cititi articolul de anul trecut ,,3 preparate simple si gustoase cu dovleac”, in care va spuneam si despre cum prepar supa-crema de dovleac. Mie imi plac mult preparatele cu dovleac, nu consum foarte des, dar trebuie sa stiti ca dovleacul placintar este foarte bogat in vitamine, minerale si ne ajuta in sezonul rece, atunci cand organismul nostru are cea mai mare nevoie de nutrientii pe care acesta ii contine.

Reteta pe care eu am incercat-o este foarte simpla, destul de rapida si cu putine ingrediente, numai buna pentru acest sezon, caci avem nevoie de mirosuri placute in casa, in timp ce afara este soare, insa totusi frigut. Voua va place mirosul de prajituri in casa? De dovleac copt, de mere coapte…o nebunie de vibratii de toamna. Reteta am primit-o de la prietena care face aceasta prajitura destul de des, insa cu mere. Thank you M., pupici!

M-am cam luat cu vorba, asa ca ma opresc aici si va las reteta de prajitura, dar o gasiti si pe canalul meu de YouTube.

Prajitura cu dovleac (mere)

prajitura cu dovleac simpla

Ingrediente:

-2 oua intregi

-9 linguri de zahar

-9 linguri de ulei

-9 linguri de lapte

-12 linguri de faina

-1 praf de copt

Ingrediente umplutura:

-un dovleac micut (1 kg de mere-aprox 6 mere- daca faceti varianta cu mere)

-zahar dupa gust

-scortisoara (daca va place)

reteta prajitura cu mere

Mod de preparare:

Se mixeaza ouala intregi cu zaharul si se adauga uleiul pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedent alternand cu laptele.

Se curata merele, se dau pe rezatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care il lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreaca.

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (tava 25 cm/ 30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 min. la 180 grade C. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar si se taie cand este racita complet.