Planul de economii si un imprumut rapid

In ultima perioada, am cheltuit cam mult si punand totul pe hartie, mi-am dat seama ca cei mai multi bani au fost cheltuiti pe lucruri inutile, fara de care ne-am fi descurcat de minune.

Atunci cand mergem la cumparaturi, ne intoarcem acasa cu lucruri pe cere nici nu aveam in plan sa le cumparam si ne dam seama ca am uitat sa cumparam alimente necesare, asa ca mai facem cateva cumparaturi la magazinul din colt. Este clar ca asa se cheltuiesc bani in mod inutil, neavand o lista clara de cumparaturi sau un plan construit de acasa.

De multe ori m-a intors de la cumparaturi, ba cu un dulapior pe care nu aveam oricum unde sa il pun, doar ca avea o reducere mare, 3 spray-uri de camera, desi mai aveam cateva in dulap, jucarii, desi este casa plina, multe produse cosmetice si de ingrijire cumparate, tot asa, la reducere, desi nu m-am gandit ca pe langa produsele din baie, mai am un dulapior plin si nu era cazul sa le cumpar acum.

Mi-am dat seama ca cei mai multi bani se duc pe aceste produse cumparate la reducere, dar care nu imi sunt necesare sau cel putin nu acum, asa ca m-am decis sa sa fac un plan prin care sa economisesc ceva banuti, dar si timp.

1. Nu mai merg la cumparaturi

Am decis ca de acum, cumparaturile sa le faca sotul meu, pentru ca atunci cand mergeam impreuna, puneam in cos amandoi, de toate si la casa observam ca am cumparat amandoi aceleasi alimente, dar si cosul era dublat, iar eu ma abat cel mai mult, asa ca, fiindca el se descurca mai bine si petrece mai putin timp in magazin, va face cumparaturile.

2. Stabilirea unei liste de cumparaturi

Vom face o lista de cumparaturi impreuna, cu alimente si necesare casei, doar lucruri utile si ce ne lipseste, fara de care nu ne descurcam si desigur, ce ar mai dori copiii sa manance, sau ce mai lipseste din rechizite.

3. Fara cumparaturi de articole vestimentare si accesorii

Am decis ca avem deja o garderoba bine pusa la punct si trebuie sa ne oprim, sa nu mai cumparam hainute, gecute, gentute, caci nici nu mai avem unde sa le depozitam si mai ales, avem multe haine pe care nu le-am imbracat niciodata.

Aceste metode, pe noi ne-au ajutat sa nu mai cheltuim bani pe lucruri nefolositoare, sa economisim, dar cum nu totul este roz si frumos, mi s-a defectat leptopul si nu mai merge reparat. Fiindca lucrez de acasa, depindeam ce acest leptop.

Nestiind ce sa fac, am sunat o prietena care mi-a dat o idee extraordinara. Mi-a spus despre un imprimut rapid, un imprumut cu dobanda 0asa ca am intrat repede pe internet, m-am documentat si am facut un credit online urgent, de 500 ron, pentru ca de atat aveam nevoie, avand deja bani din economiile facute la cumparaturi.

Totul a mers ca pe roate. Mi-am ales suma dorita, am creat un cont, am completat datele din cartea de identitate, starea civila, venit si contul unde sa imi vireze banii, am trimis documentele (copie dupa cartea de identitate, o copie semnata a Acordului de consultare, transmitere si prelucrare a informatiilor din bazele de date ale Ministerului Finantelor Publice, Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala), apoi dupa analizarea cererii de catre specialistii Telecredit, in scurt timp am primit banii si mi-am cumparat imediat leptopul care nu numai ca mi-l doream, dar este metoda prin care eu imi maresc veniturile, lucrand de acasa.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: