O dorință de Crăciun

Trebuie să vă spun ce mi s-a întâmplat ieri…M-am trezit devreme cu gândul să pregătesc decorațiunile pentru brad. Anul acesta stăm în casă mai mult decât oricând, așa că m-am gândit să aduc mai devreme magia Crăciunului și să ne bucurăm cât mai mult de brad.

În timp ce scoteam decorațiunile din cutii, steaua pe care trebuia să o punem în vârful bradului s-a izbit de parchet și s-a spart. Am rămas câteva secunde blocată, căci îi promisesem Iuliei că anul acesta ea va pune steaua în vârful bradului. M-am îmbrăcat rapid și am plecat către magazinele cu decorațiuni de Crăciun. Nici nu mi-am dat seama că este foarte devreme și magazinele încă nu s-au deschis.

În zare se vedea o singură persoană care se plimba haotic, când la o casă, când la alta, părea ciudat că cineva merge în zig zag pe stradă. M-am speriat puțin, însă am mărit pasul și am încercat să merg pe partea cu copaci, astfel încât să nu mă vadă domnul care arata ca Moș Crăciun.

Nu înțelegeam ce face, stiu că Mosu’ aduce cadouri, nu le ia și nici nu este Crăciunul. M-am apropiat, am ieșit de după copac și am văzut că domnul era îmbrăcat în Moș Crăciun și semănă leit cu Kurt Russel.

-HO! HO! HO! am telefonul pregătit și daca nu ai o explicație bună pentru ce faci pe aici, te fac vedetă pe internet.

-Fetito, m-ai speriat, ce-i cu tine, tu nu vezi cine sunt?

-Încă nu este Crăciunul, deci ce ar căuta Moș Crăciun prin curțile oamenilor de 1 Decembrie? Moșul aduce cadouri de Ziua României? Și unde este sacul, că nu-l văd?

-În primul rand, spune-mi ,,Santa”, m-am saturat ca oamenii să mă considere un bătrânel grăsuț.

Moșul mi-a zis că adună scrisorile și se menține în formă, căci Moșul nu mai este așa cum ni-l imaginam noi. Mi-a spus că acum merge la sală, cântă rock și se îmbracă frumos. Adevărul e că arăta diferit, era îmbrăcat în haine moderne de Moș Crăciun și nu ca acelea pe care le știm noi. Avea în picioare niște ghete cool, era haios și foarte modern. Nu m-am lăsat convinsă și l-am întrebat:

-Ce cadou mi-ai adus anul trecut, ca să te cred că ești Moș Crăciun?

– Verific lista…ți-ai dorit încălțăminte damă și ai primit botine de piele Answear Lab, nu-i așa? Habar nu ai că sunt pasionat de modă, crezi că Moș Crăciun nu are pasiuni?

Botine Answear

Eram confuză, uimită și parcă totul era un vis. În acel moment a început să ningă cu fulgi mari și pufoși. De departe parcă se auzeau colinde.

-Ești pasionat de modă, zici! Văd că iți place și tie Answear, după ghetele cool pe care le porți, ceasul de bărbați și hainele acestea diferite. Pare că iți faci costumele de Moș Crăciun la un creator de moda celebru.

– Dacă tot m-ai întâlnit, spune-mi ce dorință ai de Crăciun.

-Moș Crăciun, adică Santa, m-ai convins și îmi pare rău că nu te-am crezut, dar cred că ai văzut că și alte persoane se îmbracă în Moș Crăciun. Un hoț îmbrăcat în Moș Crăciun era tot ce lipsea din micul nostru orășel…

Aveam o scrisoare în rucsac pregătită pentru Moș Crăciun, în care îl rugam ceva, însă nu avusesem timp să o trimit. Am am scos scrisoarea din rucsac și i-am citit-o Moșului. Aceasta suna cam așa:

O dorință de Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

Anul acesta vreau să iți cer ceva mai special. Să știi că eu nu am voie să ies din oraș și nici familia mea și prietenii nu pot să ajungă la mine. Suntem în carantină de ceva timp și nu cred că ajung să îi văd pe cei dragi de Sărbători și să le duc daruri, așa cum fac în fiecare an.

Am toate cadourile de Crăciun pregătite. Am făcut cumpărături de pe Answear, așa că te-aș ruga să le distribui tu celor dragi. Tu ești magic, ești bun, iți place să dăruiești, așa că eu cred că mă vei ajuta. Mamei aș vrea să îi duci ceasul de dama Fossil, model cu cadran rotund și curea din piele. Știu că este rezistent la apă, modelul este simplu și cred că i s-ar potrivi de minune.

Cadouri Answear

Tatălui i-am cumpărat un pulover pentru bărbați călduros. Nu este pretențios deloc, așa că i-am cumpărat un pulover basic de la Medicine, model cu decolteu ascuțit confecționat din material de melanj. Pentru bunici am pregătit niște fursecuri, bomboane de pom, portocale, clementine, banane și cafea. Asta îi bucură de fiecare dată.

Ultimul pachețel este pentru prietena mea și pentru soțul ei. Am cumpărat un rucsac de damă negru, simplu și foarte frumos. Am găsit atât de multe modele din colecția Answear Lab, că de abia m-am decis la unul. Pentru soțul prietenei mele am cumpărat un portofel pentru bărbați de mărime medie din colecția Samsonite, model confecționat din piele naturală.

Nici nu am apucat să îi mai spun ceva, că Moș Crăciun, adică Santa, mi-a luat scrisoarea din mână și a dispărut. Am auzit sunete de clopoței și am văzut sania lui Moș Crăciun cu renii zburând. Santa cânta în gura mare cântecul lui Lemmy Kilmister – Run Run Rudolph.

M-am întors acasă și mi-am amintit că de fapt plecasem să cumpăr steaua pentru brad. Mă gândeam cum să le spun la ai mei despre ce s-a întâmplat și cum o să explic faptul că m-am întors acasă fără stea. În momentul în care am intrat pe ușa, Iulia m-a întâmpinat fericită:

-Mami, iți mulțumesc pentru stea! Este minunată!

Avea în mână o cutie pe care a găsit-o pe masă, în care se afla steaua pentru bradul nostru de Crăciun.

În momentul acela m-am liniștit instant și mi-am spus în gând:

-Este minunată si de-a dreptul magică! Mulțumesc, Santa!

Articol scris pentru SupeBlog 2020, ediția de toamnă

4 thoughts on “O dorință de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: