O casă pe gustul meu

Atunci când te apuci de casa visurilor tale, cu siguranță te-ai gândit ani bun cum ai vrea să fie, probabil ai văzut-o în imaginația ta de atâtea ori, exact așa cum arată, în cele mai mici detalii.

Ei bine, eu stiu exact care este casa ideală pentru mine si familia mea. Știu cum arată și din experianta locuințelor anterioare în care am stat, stiu exact ce nu trebuie să aibă și cum nu aș mai vrea să arate.

Scările. Scările îmi dau bătăi de cap și parcă ne separă prea mult unii de alții. Mereu am visat la o casă fară scări, așa că am discutat cu un arhitect care să mă ajute cu planurile casei și am ajuns la concluzia că o casă de tip bungalou ar fi cea mai potrivită pentru mine și familia mea.

Casa de tip bungalou este pe un singur nivel, suprafață maximă 180 mp, 4 camere, împărțită logic și simplu, cu dormitoare micuțe, organizată, tipic nemțească. Nu vreau o casă mare care să necesite multe resurse, mult efort depus, adică bani mulți pentru întreținere, reparații, curățenie non-stop.

Acum câțiva ani aș fi ales cu siguranță să am dormitoare cât mai mari, însă atunci când ai o cameră de zi, în dormitor doar dormi cu siguranță, așa că nu e nevoie să dormi într-o camera imensă. Poate doar să iți faci un dressing mare, dar eu aleg dormitoare mici și poate, un dressing separat.

Singura cameră spațioasă pe care o vreau este camera de zi, unde cu siguranță ne vom petrece cel mai mult timp. Cu toții. Vă spun din experiență.

Materiale necesare pentru casă

Trecem la lucruri mai serioase, adică la materialele necesare pentru construcția casei mult visate: betonul pentru fundație, cărămizile pentru structura casei, țigla ceramica pentru acoperiș, polistiren, vată bazaltică si multe altele.

Am găsit varianta cea mai bună pentru achiziționarea materialelor la preț mic și de calitate, în plus, avem mare nevoie de consiliere. Ne-am documentat, am analizat si am găsit cea mai bună variantă pentru noi.

I-am găsit pe cei de la Vindem-Ieftin.ro, o Casă de Comenzi prin care pot comanda online materiale de construcții, la un preț mult mai avantajos decât în depozitele clasice. Cumpăr totul dintr-un singur loc, prin comandă, materiale de construcții de calitate, de la producători renumiți din România.

Prin grupul privat VIP, clienții interesați de materiale de construcții din minimum trei sau cinci categorii diferite vor putea comunica oricând au nevoie de informații cu consultanții Vindem-Ieftin și vor primi suport dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare.

Ce oferă grupul V.I.P?

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale 
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status Livrare în timp real 

Etapele de construcție a casei

Atunci când gândim proiectul casei și visam la casa ideala, trebuie să avem în vedere faptul că este un drum lung până la final și să alegem calitatea. Pe lângă materialele de calitate, avem nevoie de echipa care se va ocupa de șantier, certificatele și avizele necesare, apoi etapele de construcție a casei.

Trebuie să fim atenți la echipa care se vă ocupa de construcția casei, să fie profesioniști și să ia cele mai corecte decizii. Turnarea fundației și a hidroizolației de la nivelul fundației sunt aproape cei mai importanți pași. Trebuie să se țină cont de zonă și de înălțimea fundației, să nu avem surprize neplăcute pe viitor, să nu se inunde, mai ales daca este o zonă unde apa ajunge ușor. Odată turnată fundația, casa depinde de ea, este cumva siguranța casei, din punctul meu de vedere.

Construcția gardului, construcția casei la roșu, te-ai gândi că până aici a fost mult de munca, însă urmează instalația electrică, instalația sanitară, instalația termică, finisările interioare și exterioare. Toți acești pași sunt importanți și necesită răbdare, calitate și oameni pregătiți care să ne ajute să luăm cele mai bune decizii.

În linii mari, acestea sunt ideile și planurile mele pentru casă, culese de-a lungul timpului din experiența mea. Mi-am creat ideile acestea pentru că am avut de-a face cu mai multe locuințe unde m-am lovit de diverse probleme, iar acest aspect mă ajuta să stiu pe mai departe ce este mai bun și mai util pentru noi.

Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro și HausXXL
Articol scris pentru competiția SuperBlog, Ediția de toamnă 2020

2 thoughts on “O casă pe gustul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: