#NWeeklyStories(4): Despre reteta mea de vin fiert cu zmeura si ganduri dintre ani
Hello girls!
De ceva timp ma gandesc sa va las si voua reteta mea de vin fiert, asa ca astazi m-am gandit ca este binevenita aici, in povestile de duminica. Happy Sunday!
Despre saptamana asta vedeti in ultimele vloguri de pe YouTube. A trecut si Craciunul, parca mai ieri de abia asteptam sa vina. Bine ca mereu asteptam ceva si ne tine nerabdatori. Maine este ultima zi din anul 2018…WoW! A fost un an atat de haotic…cu bune si mai putin bune, insa sunt recunoscatoare pentru tot mi-a oferit.
Ce-mi doresc de la noul an? Sanatate! Sanatate, sa pot sa pun in aplicare celelalte planuri pe care le am, putere si rabdare. Este o combinatie de care avem nevoie din ce in ce mai mult si va doresc si voua la fel.
Revenind la reteta mea de vin fiert, totul a plecat de la faptul ca nu imi place nici o bautura cu alcool, insa vinul fiert imi place si fac din cand in cand. Chiar pregatesc unul si parca rezultatul iese din ce in ce mai bine.
Intr-o zi am prins la TV cateva secvente in care proprietari/angajati de restaurante vorbeau despre vinul fiert, apoi cineva a spus ca imbunatateste mereu reteta si a enumerat diverse condimente si fructe. Inainte sa vad acest interviu, fierbeam doar vin cu zahar, aruncam cateva coji de portocale si gata vinul.
In aceeasi zi, sotul meu a venit cu doua pungi de zmeura congelata si m-am gandit sa incerc sa fac vinul fiert altfel:
Vin fiert cu sirop de zmeura, portocale si lamai
In general fac reteta pentru doua cani de vin, dupa ochi si dupa gust.
- Prima data prepar un sirop.
- Intr-o craticioara pun o cescuta de vin, zahar, coji de portocala, suc de la jumatate de lamaie, suc de la jumatate de portocala si o mana de zmeura.
- Zahar (dupa preferinte)
- Fierb ingredientele pana ce se formeaza un sirop, apoi pun doua cani de vin peste acest sirop.
- Se fierbe totul foarte putin, doar pana se formeaza o spuma, stiti voi, ca si la reteta clasica.
Puteti sa strecurati vinul daca vreti sa nu aveti zmeura in cana, insa eu nu strecor. Se prepara foarte simplu si este extraordinar de delicios. Puteti adauga scortisoara, cuisoare, piper si/sau mixuri de condimente pentru vin fiert, insa eu il prefer doar fructat. Daca v-am dat idei si preparati reteta mea, nu uitati sa-mi aratati si mie rezultatul, sa ma taguiti pe Facebook sau Instagram. Va doresc un an 2019 minunat!
Un an nou cat mai frumos! 😘 😘 🤗 🤗
Mulțumesc la fel! Va pup🤗