Mini-expeditie la Dunare cu cortul | Gostinu-Giurgiu

In ultimul weekend al lunii august am ales sa mergem intr-o expeditie la malul Dunarii si am ales km 475 -zona GOSTINU-GURGIU.

Asadar, 3 zile de relax, pescuit, plimbari  si cazare la CORT. Marturisesc ca doar in adolescenta am mai fost cu cortul, la Herculane.

Am ajuns vineri, in jurul pranzului in locul ales pentru campare.

Cativa prieteni de-ai sotului erau acolo de 2 zile, asa ca dupa ce ne-am salutat cu cei ajunsi deja, ne-am apucat de despachetat bagajeria. Am montat cortul, mese, scaune, saltele, izopren, paturi, dupa care ne-am ocupat (eu mai putin, ce-i drept) si de echipamentul de pescuit: lansete pentru crap si somn, lansete pentru avat si alti rapitori, momeala vie, lingurite, oscilante, voblere, twistere si mult optimism. Pescarii nostri se laudau care mai de care cu lipitori, tipari, coropisnite, rame negre si cat de greu si-au procurat momelile astea prohibitive.

Uite asa cu una, cu alta, nici nu stiu cand s-a lasat seara si ne-au trezit la realitate tantarii. Unii feroce as putea zice, spray-urile noastre cu Autan si alte minuni mai rau i-au intaratat. A durat doar 1 ora “invazia” dar suficient pentru a fi macelariti. Spre norocul meu, ora lor de dimineata am ratat-o pentru ca m-am trezit mai tarziu si doar seara am trecut prin asta. In schimb, pescarii nostri pastrau urmele atacurilor toata ziua, dar asta este viata de pescar.

Daca prima seara a fost dedicata fripturilor de toate felurile, a doua zi ne-am apucat sa stangem capturile pescarilor pentru a face un delicios bors de peste. S-au pus fel si fel de specii de pesti, mari si mici si a iesit un bors delicios. Categoric, nu se compara cu ce mananci la restaurant oricat de regulamentar ar fi preparat. Toate legumele proaspete, pestele proaspat prins si gatitul la pirostrie la foc domol  timp de cateva ore …eu zic ca merita sa incercati cand aveti ocazia.

Dupa ce ne-am savurat deliciosul pranz, am fost sa vizitam vestita plaja de la GOSTINU, sa vedem si noi daca era adevarat ce vazusem in urma cu vreo 2 luni intr-un reportaj  la stiri.

Fiind sambata, lume multa, decibeli scapati de sub control, vreo 2 terase unde se serveau mici, fripturi, hamsie. Servirea la una dintre ele  era facuta de un baiat care si incasa banii, matura in fata terasei si stergea scumierele cu o laveta nu tocmai curata, spala si halbele intr-o frapiera si servea si mancarea intr-un mod, nu tocmai igienic. M-am gandit ca a fost bine ca am ajuns acolo dupa ce mancasem si nu inainte. Acum sa nu credeti ca nu sunt adepta street food, dar parca tot raman de parere ca niste minime masuri de igiena trebuie sa existe in orice loc in care se servesc alimente.

In schimb nisipul…mai fin ca in orice loc de la Marea Neagra pe care noi am pasit. Si ne-a mai placut ceva, faptul ca intrarea in DUNARE se facea lin, apa nu se adancea brusc si nici nu erau gropi, anafoare sau vartejuri care sa ne puna in pericol. Dunarea era curata si chiar daca eu nu am intrat in apa, baietii s-au balacit un pic.

 

Ne-am intors in deja-campingul nostru, pentru ca locul nostru arata ca un veritabil camping in mijlocul naturii.

Suete, povestiri pescaresti, unele scapate de sub control, voie buna, pe ici pe colo si cate un drill. Un pui de somn de nici 1 kg ajunsese deja de vreo 3 kg,  dupa ce a fost vazut de cativa baieti imediat ce a fost scos din apa de pescarul norocos. Din ce m-am prins eu, pescarii mai exagereaza, cand vine vorba de exemplarele prinse.

Captura partidei a avut 4 kg, un somn prins de cel mai experimentat pescar din grup si a fost prins la guvid, specie de peste care i-a terorizat pe baieti, o specie invaziva care a tras continuu la orice momeala vie folosita. Efectiv acesta specie i-a sleit de puteri pe pescarii nostri si pe final de partida i-a demotivat. Nimeni nu mai vroia sa prinda guvid si toti au cautat solutii sa nu le intre acesta specie in ac.

 

Duminica, dupa ce ne-am savurat cafeaua, am inceput sa stangem fara chef multimea de bagaje si sa ne pregatim de plecare, dar nu inainte de a mai porni un gratar de peste generos.

Mai vreau sa remarc, ca un plus, activiatea comerciala si nu numai, de pe senalul navigabil, am vazut barje cu cereale (era un siloz in apropiere), barje incarcate cu minereu, cu lemn, dar si ambarcatiuni de croaziera sub diverse pavilioane, inclusiv romanesti.

Acesta a fost mini expeditia noastra la Dunare, la GOSTINU de GIURGIU si va recomand tuturor celor ce iubiti natura si vreti sa adormiti in ciripit de pasarele, val de Dunare si de ce nu, piscati de tantari salbatici foarte nervosi.

Tin sa mentionez ca mi-am luat notite pe tot parcursul sederii, pentru a retine chestiunile astea serioase care tin de pescuit.

Voi ce experiente din natura aveti?

Va pup cu drag!

 

 

 

 

 

23 thoughts on “Mini-expeditie la Dunare cu cortul | Gostinu-Giurgiu

  1. Delta este minunată, indiferent de locul în care alegi să mergi. De la oameni, la povești, la locuri de tot felul, cred că trebuie experimentată cel puțin o dată în viață. Noi, de exemplu, suntem îndrăgostiți de Sfântu Gheorghe. 🙂

  2. Foarte fain suna ce-ai povestit si tentanta locatie mai ales ca incerc sa ajung acolo si cel mai important sa gasesc ceva zona de pescuit si campat adica exact despre ce-ai povestit. Este exact ce caut si cum nu am ajuns pana acum nu am nici un reper nu cunosc locatii etc. As fi foarte recunoscator sa-mi spui si mie te rog cum ai ajuns in locul cu pricina ?! Indicatii, ruta. Eu vin de la Ploiesti. Trebuie sa ajung in Gostinu direct, sau intai in Giurgiu, unde e mai aproape?! Waze-ul ma duce la Giurgiu sa zicem dar apoi ce trebuie sa caut? Multumesc anticipat. Mi-ar prinde tare bine niste repere.

    1. Buna. Noi am plecat din Buc pe DN5 si in localitatea Oinacu am facut stanga si am tinut drumul inspre Gostinu. Pana ajungi in zona sunt cateva magazine si cel mai sigur este sa ceri niste relatii acolo pentru campare. Drumul este destul de rau prin padure dar odata ajunsi pe malul Dunarii uiti garantat. Eu scris, sotul dictat (blogger+pescar) pt alte detalii cu placere / nu uita de politia de frontiera care trece des prin zona sa ai carnet vizat😉

      1. Multumesc mult! Am obtinut PG ul direct de pe site-ul politiei de frontiera si in cele din urma dupa mai multe cautari pe net si inspirat trebuie sa recunosc de postarea ta 🙂 , am decis sa mergem acolo, initial destinatia era Calarasi dar nu au raspuns nicicum la solicitarea de obtinere PG. Gostinu pare mai la indemana, mai aproape, si deja ne-am setat pe locatia asta ca destinatie…deci…

  3. Buna! Imi poti arata te rog pe harta unde anume ai campat in zona Gostinu, vrem si noi sa mergem weekedul asta si nu am vrea sa fim aproape de plaja Gostinu sa auzim muzica sau sa fie foarte aglomerat!

    1. Sunt locuri in zona unde se poate intra si cu rulota. In zona in care am fost noi campati, vegetatia deasa chiar pe malul Dunarii nu permite camparea rulotei chiar pe mal. Daca nu deranjeaza sa aveti rulota la 10 m de locul de pescuit, locuri de genul acesta sunt multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: