Lifestyle, Reviews

Mierea- desert, medicament, rasfat pentru par si piele

Dragii mei,

Am decis ca astazi sa va vorbesc despre miere si cum o folosesc eu. De cand eram copil si pana acum, nu tin minte sa fi lipsit vreodata macar un borcan cu miere din casa. Atunci cand eram copil, mama mea incerca prin diferite metode sa ma fac sa mananc miere. Ei bine, nu a reusit, nu pot sa mananc nici acum miere, dar copiii mei o adora si mananca 2-3 lingurite pe zi in loc de ,,ceva dulce” din comert. Eu ma rezum doar la a gusta mierea, atunci cand am un nou sortiment.

De curand am primit un borcan de miere de la Apidava, Roua Florilor, o miere poliflora foarte aromata. Pe langa borcanel, am primit si cateva pliculete cu miere care m-au dus cu gandul la micul dejun din vacante. Bineinteles ca piticii mei s-au bucurat de pliculete si au mancat mierea pur si simplu.

 

Roua Florilor

Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde producem de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei dar si a altor zone melifere din Romania, şi cu o calitate garantată.

Brandul „Roua Florilor” a prins viata in bucataria familiei Mates, unde s-au etichetat primele borcane din productia proprie. La inceput toata productia de miere era extrasa, ambalata si etichetata manual de membrii familiei, fiind livrata cu masina proprie, la magazine alimentare din Cluj, Bucuresti si din alte cateva orase mari din tara.

Mierea polifloră este considerată de majoritatea specialiştilor ca fiiind o miere completă, utilizată în tratarea a numeroase boli şi afecţiuni. În compoziţia sa intră vitamine din complexul B şi C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) şi diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză.

Mierea- desert, medicament, rasfat pentru par si piele

 

Folosesc mierea ca si indulcitor

Folosesc mierea ca si indulcitor al ceaiurilor, mai ales in aceasta perioada, bineinteles, nu in ceai fierbinte, pentru a nu-si pierde din proprietati, dar o mai folosesc ca indulcitor, atunci cand fac orez cu lapte sau gris cu lapte, tot pentru copii, in schimb, sotul meu prefera limonada, indulcita cu multa miere.

Mic dejun cu miere

Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia si imunizeaza, asadar un mic dejun sanatos cu miere nu va fi niciodata refuzat de copii si nu numai. Un ceai si o felie de paine cu miere, sau pancakes cu miere, sunt un deliciu si sunt adorate de copiii mei.

Folosesc mierea pentru ten si par

Mierea calmeaza pielea, cicatrizeaza, hraneste, tonifiaza si hidrateaza, din acest motiv, din cand in cand imi ung tenul cu miere si o las cam 30 de minute, dupa care clatesc. Este o masca naturala si benefica pentru tenul meu.

Eu am parul uscat si singura masca de par naturala, facuta acasa, o masca hidratanta pe care o folosesc de ani de zile este aceasta: 3 lingurite de miere, un galbenus de ou, 3 lingurite de ulei de masline. Amestecul acestor ingrediente il aplic pe parul umed, atat pe scalp cat si pe lungime si stau cu aceasta masca cat de mult pot, apoi imi spal parul. Bineinteles ca timpul ne-a devenit dusman si nu mai folosesc atat de des mastile facute acasa, dar este cu siguranta varianta cea mai naturala pentru hidratarea parului.

 

Roua Florilor de la Apidava

La final, va las cateva versuri de pe site-ul celor de la Apidava, care mi-au placut foarte mult:

Zbori mereu din floare-n floare,
Tu albină muncitoare,
Ne serveşti pe toţi cu miere,
Sănătate şi putere!
Baltă Marius-Cristian

Multumesc Brander si Apidava!

Voi cum utilizati mierea? Astept cu drag idei de masti cosmetice sau sugestii pentru mic dejun. Va pup!

 

 

 

19 thoughts on “Mierea- desert, medicament, rasfat pentru par si piele

  1. Am folosit si eu mult timp mierea pe ten, insa acum am devenit lenesa si optez pentru mastile din comert. In schimb folosesc mierea pentru a indulci ceaiul, iaurtul cu fulgi de ovaz etc. si imi place mult. O saptamana usoara!

  2. Inainte imi placea foarte mult mierea. Acum, insa, nu o folosesc atat de des. Totusi, când imi fac masti pentru mar, o adaug, deoarece are foarte multe proprietati.

  3. Eu nu mai folosesc zahar de ani bun, iar daca se intampla sa am nevoie in cel mai rau caz folosesc, dar pe cel brun. Consum miere foarte des, mai ales pentru proprietatile sale benefice 🙂

  4. Folosesc des mierea la clatite americane in combinatie cu fructe de padure (varianta mea preferata) sau miere si nuci. Pe perioada iernii folosesc miere pentru imunizare, am auzit ca face minuni si adevarul e ca am scapat fara nici o raceala iarna asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.