La Livadă, un colț de rai la poalele Munților Măcin

Cum ar fi să ne cazăm într-o livadă la căsuțe? Aceasta a fost întrebarea primita de la soț, în timp ce căuta un loc potrivit pentru noi. El este responsabil cu organizarea vacanțelor noastre și se pricepe de minune, trebuie să recunosc. Mi-a arătat o poză cu o gradină superbă și un hamac. Era tot ce aveam nevoie atunci. De natură, liniște și un hamac. Nu am știut prea multe detalii despre zonă, știam doar că n-am mai fost aici, că vom locui pentru câteva zile într-o livadă și ne vom caza la căsuțe. Atât. În momentul în care a venit ziua plecării, ne-am urcat în mașină și am plecat către La Livadă din Comuna Greci, Jud Tulcea.

Livada Greci Tulcea

Vă spun sincer, nu ne așteptam să descoperim o zona atât de frumoasă ce avea să ne ofere numai bucurii. Cât despre La Livadă sau livada Domnului Petrica, este un loc minunat cu farmec aparte. Când am ajuns La Livadă ne-a întâmpinat Domnul Petrica, ne-a făcut turul proprietății care este foarte mare, verde și frumos. Ne-a dat în primire căsuța noastră, ne-a arătat livada și ne-a spus să ne servim cu fructe: mere de toate felurile, piersici, prune de toate culorile și formele.

Variante de cazare La Livadă

Ne-am preluat căsuța și ne-am lăsat bagajele. În primul rand să știți că am găsit o căsuță foarte curată, parfumată, în ceea ce privește acest aspect nu aveți de ce să vă faceți griji dacă ajungeți aici. Am avut și eu emoții pentru că nu cunoasteam deloc zona, mă gândeam că este livadă, că sunt insecte, că….știți și voi. Am găsit ceva mai mult decât o simplă livadă, am găsit aici o familie minunata care se ocupă cu drag de acest loc. Daca ajungeți La Livadă, să știți că Domnul Petrica primește oameni liniștiți, iubitori de muzica bună și natură, iubitori de munte și drumeții și dacă nu vă plac drumețiile, vă face dumnealui să le iubiți. Pe cuvânt!

Livada

In curte la livada

Livada cu hamace din loc in loc…

Dacă vă doriți și voi să ajungeți La Livadă, cu siguranță că sunteți interesați de variantele de cazare. Pe această proprietate gășiți zona de căsuțe cu baie proprie, un rând de căsuțe mai micuțe, o baie comună dar foarte curată pentru cei care doresc să se cazeze cu cortul în livada alăturată. Așadar, puteți să campați în livada cu hamace din loc în loc, chiar și cu rulota.

Tot aici, dacă sunteți grup, vă puteți caza în căsuță de mai jos, o casă cu bucătărie proprie care are 3 camere, dacă îmi amintesc bine. Este o casă frumoasă, elegantă și curată. În curtea La Livada găsiți grătar, locuri de luat masa, bucătărie cu de toate, frigidere, găsiți tot ce aveți nevoie. Cât despre prețuri, vă asigur că sunt decente. Pentru mai multe detalii, îl găsiți pe Domnul Petrica pe Facebook: La Livada.

Casa La Livada

La Livadă Greci și împrejurimi

Ce am făcut noi în cele 5 zile de vacanță? Au fost zile toride de vară, însă fiind un loc verde cu mulți pomi, La Livadă nu s-a simțit așa. Serile răcoroase petrecute în curte au necesitat pulovere, haine mai potrivite pentru toamnă, aș zice. Nu mă așteptam, dar cum plec mereu cu toată casa după mine, am fost pregătită.

Vă recomand cu tot dragul să ajungeți aici dacă sunteți iubitori de natură, daca vă doriți o experiență frumoasă cu copiii. Eu vă vorbesc în calitate de mamă, căci ne dorim că și copiii noștri să stea cât mai mult în natură măcar în vacanță, dar nu este o regulă. Este loc pentru toată lumea și mai ales, este o zonă pentru iubitorii de drumeții, trasee turistice, trasee pentru cei care vor să facă plimbări interesante cu bicicleta.

Comuna Greci se intinde la poalele celor mai inalte varfuri din Muntii Dobrogei, dintre care cel mai inalt este Vf. Greci (Tutuiatu) 467 m. 

Lacul Iacobdeal, la 13 Km de Comuna Greci

Este simplu sa descoperi zona. Domnul Petrica ne-a recomandat sa mancam la Popas Laura si asa am si facut. Ne-a placut foarte mult mancarea de acolo. Am descoperit in zona o piscina frumoasa, am dus copilul la balaceala si am descoperit Lacul Iacobdeal, la doar 13 Km de Greci. Lacul Iacobdeal cu sclipiri de smarald, unic in Romania, a luat naştere în 1930, când, în urma unei dinamitări a uneia dintre galerii, apa din pânza freatică a năvălit la suprafaţă. Este usor de ajuns la lac, acolo gasiti o terasa, parcare, chiar va recomand sa il vedeti daca ajungeti in zona.

Iacobdeal

Lacul Iacobdeal

Lacul Iacobdeal Tulcea

Munții Măcinului, cei mai vechi munți din România

Pentru drumeții pe cărările șerpuite ale Munților Măcin, cei mai vechi munți din Romania, găsiți informații la Centrul de Vizitare – Informare al Administrației Parcului Național Munții Măcinului situat în comuna Greci. Pe noi ne-a dus Domnul Petrica într-o drumeție lejera într-una dintre zile.

Am ajuns la Pietrele Mariei, am admirat priveliștea superbă, am întâlnit o țestoasă și am văzut stejarul bătrân din Valea Cozluk. Am trecut de o barieră și am mers prin pădurea umbroasă printre care razele soarelui cu greu își făceau intrarea. Peisajul este superb, iar drumul este destul de lejer. La capătul acestui drum ne aștepta o cascadă care în perioada în care am fost noi nu era în forma ei cea mai frumoasă din cauza debitului scăzut de apă. Ne-a plăcut drumul, pădurea, valea, spectacolul de culori pe care îl face natura.

Din păcate ne-am întors înainte de apus cu puțîn, cred că de la Pietrele Măriei se vedea cel mai frumos apus de soare din lume, însă avem de gând să ne întoarcem în această zonă, tot La Livadă. Ne-a plăcut foarte mult. În aceasta zonă mi-ar placea să vin și primăvara. Dacă nu știați, aici se găsesc lanuri de bujor sălbatic, o specie rară ocrotită de lege în România. Domnul Petrica ne-a recomandat să venim la sfârșitul lunii Mai dacă vrem să vedem bujorii înfloriți, tot pe traseul Cozluk.

Pe noi ne-a impresionat această zonă, oamenii, liniștea de La Livadă, munții, serile răcoroase…Ne-a plăcut totul, ne-am simțit bine La Livadă și ne-am bucurat de peisaje superbe. Dacă ajungeți aici la recomandarea mea, să îl salutați pe Domnul Petrica din partea noastră. Pe curând!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: