Destinatii vizitate in Europa (partea a IV-a: Koln- Germania)

A sosit momentul sa va povestesc despre locul al IV- lea in preferintele mele dintre destinatiile europene vizitate, respectiv  KOLN -GERMANIA.

Am vizitat KOLN si imprejurimile in perioada 18-22 decembrie 2016 asa ca a fost un prilej perfect sa imbinam vizita la DOM,  cu sesiuni de shopping cu ocazia CRACIUNULUI, care se celebra doar peste cateva zile.

Si am vizitat si cateva targuri organizate cu ocazia CRACIUNULUI atat in vecinatatea DOMULUI cat si din localitatile limitrofe KOLN-ului.

 

 

DOMUL DIN KOLN este greu de descris in cateva cuvinte, este o constructie impresionanta, te copleseste cu maretia sa inainte de a vizita si interiorul.

Fiind in pragul Craciunului, era o aglomeratie nebuna, oameni de toate nationalitatile se grabeau sa prinda un locusor liber pentru scurte sesiuni foto, se grabeau sa viziteze interiorul DOMULUI, era cu adevarat in jurul monumentului ,,o mare” de lume. Paradoxal, remarc, ca nu era o aglomeratie obositoare sau enervanta, probabil spiritul CRACIUNULUI incepuse sa se cuibareasca in noi.

 

 Interiorul DOMULUI  iti taie rasuflarea, detalii arhitecturale care te fac sa te  gandesti cum de au putut fi executate atat de perfect cu atat de multe secole in urma, orgile functionale imense, vitralii de o frumusete ireala, iar in ziua cand am vizitat noi puteai participa la un concert de orga in interiorul DOMULUI dar era spre seara de la ora 18 si era prea tarziu pentru noi. Dar cred ca era cu adevarat o experienta ce merita  bifata.

 

Am aflat cu aceasta ocazie ca protectorul DOMULUI este SFANTUL PETRU si ca in interior se afla moastele celor 3 CRAI DE LA RASARIT (magii care s-au inchinat pruncului ISUS in BETLEEM) si o legenda locala in care se zicea ca in momentul in care Domul din Koln va fi complet finisat, va veni sfarsitul lumii. Putem inca sa stam linistiti, se lucra in 2 locuri pe exteriorul Domului si intr-un loc la interior, asa ca va mai dura cu siguranta destul de mult pana vor fi finalizate aceste lucrari si cu siguranta vor mai incepe si altele.

Dupa ce am vizitat DOMUL, am zis ca e timpul sa incercam ceva produse traditionale la targul organizat cu ocazia Craciunului si care se afla in imediata vecinatate a monumentului.

Am incercat diverse tipuri de carnati albi si traditionali, ciolan de porc cu varza calita si fasole, fripturi dar si halvita, turta dulce si marzipan. Si toate s-au imbinat perfect cu un vin rosu fiert cu scortisoara si alte mirodenii, servit in cani de lut pictate manual. Superba zi , imi amintesc cu mare placere de ea.

Intre sesiunile de shopping de care va povestesc imediat, am vizitat un castel medieval situat in BEDBURG (aproximativ 25 km de KOLN), unde am si cinat intr-o atmosfera de vis. Meniul era adaptat in mare dupa nationalitatea propietarilor care erau…greci.

Cand am ajuns pe vastul domeniu al castelului am crezut ca nu vad bine…pe gazonul impecabil  ingrijit si verde (sfarsit de decembrie)  se plimbau nestingherite mai multe vidre. Din pacate pana ne-am dezmeticit noi au disparut in lacul ce traversa castelul, asa ca ne le-am putut fotografia.

Apoi, shoppingul a completat frumoasa noastra incursiune in Germania in prag de sarbatori. Am realizat ca in Vest chiar sunt discounturi de sarbatori, dar am inteles ca perioada cea mai propice pentru cumparaturi este perioada ianuarie-februarie.

Am cumparat codouri copiilor, dar am avut grija sa ne completam si noua ce ne mai doream sau ne lipsea.

A fost foarte frumos, un loc pe care il recomand cu drag, mai ales ca din KOLN  poti ajunge foarte usor in Belgia, Franta, Olanda.

Aceasta a fost experienta noastra in KOLN, sper ca v-ati putut face o idee, daca aveti de gand sa ajungeti in aceste locuri.

Va pup cu drag!

 

 

 

11 thoughts on “Destinatii vizitate in Europa (partea a IV-a: Koln- Germania)

  1. Nu am ajuns in Germania asa ca articolul tau este binevenit pentru ca reprezinta experienta ta, nu ceva scris pe un site dedicat turismului.
    Multumim pentru ca ai impartasit cu noi aceste informatii. Frumoase fotografii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: