Hală agricolă pentru depozitarea cerealelor: Secretele lui Nea Nelu, fermier modern
Eu sunt Nelu (prietenii îmi spun Nea Nelu), fermier modern cu experiență, cunoscut antreprenor și vă dezvălui secretele depozitării corespunzătoare a produselor agricole. Depozitarea corespunzătoare a produselor agricole este un factor deosebit de important pentru păstrarea calității și cantității acestora pentru o perioadă îndelungată.
Astăzi vă povestesc despre cum mi-am construit eu o hală agricolă pentru depozitarea cerealelor, toate secretele succesului lui Nea Nelu. Căutam pe internet cea mai bună variantă pentru mine, am cerut nenumărate oferte și am ales-o pe cea mai potrivită.
Am apelat la cei de la Frisomat. Un reprezentant Frisomat mi-a oferit toate detaliile despre proiectul meu, mi-a facut un calcul hala metalica si mi-a trimis oferta. M-am bucurat că specialiștii de la Frisomat s-au ocupat și de pregătirea autorizației de construcție, împreună cu arhitectul meu.

Am discutat cu echipa despre dimensiuni, despre temperatura de depozitare, modul de depozitare, izolare, despre aerare, despre costuri, trape de fum, materiale, siguranța construcției, uși de acces și pietonale, economia de energie electrică iarna, costurile mici de întreținere iarna, căci halele pentru depozitarea cerealelor își justifica investiția în timp. Am vrut o hală bine ventilată, dotata cu Folie Anticondens cu uși largi pentru acces și cu posibilitate de extindere.
Care a fost soluția tehnică oferită de Frisomat?
Depozitul de cereale cu suprafața de 1000 mp, a fost proiectat și construit având în vedere mai multe criterii și cerințe importante:
- Înălțime de cel puțin 7,5 m la strașină, pentru a putea permite gararea combinelor și bascularea cerealelor din camioane (2,5 m soclu de beton + 5 m hală metalică)
- Uși de acces mari – izolate – secționale (5x5m și 2 uși 4x4m)
- 6 Trape de fum
- 1 Copertină ( 6m lungime x 4m lățime)
- 6 Ferestre
De asemenea Frisomat a construit și o copertină – cuva basculare, de 6m lățime, 13 m lungime și 9,5m înălțime. Construcțiile adiacente (laboratorul, spațiile de birouri și cabina pază) au fost anvelopate cu tablă Ondu 18, montată orizontal, astfel ferma are o imagine unitară și cel mai important: costurile de mentenanță au fost reduse aproape la zero vs. construcție clasică – tencuială.

Are planuri mari Nea Nelu, încredere în el și idei bune, nu-i așa? I-am găsit pe cei de la Frisomat, oameni de treabă care care mi-au ascultat dorințele și mi-au făcut cea mai tare hală pe care o pot monta și demonta la nevoie, o hală metalica pe structură galvanizată, făcută în funcție de zona în care îmi desfășor activitatea, că Nea Nelu s-a gândit și la vânt, inundații, cutremure și vrea siguranță.
Secretele lui Nea Nelu
Să vă spună Nea Nelu cum și-a contruit hală agricolă de la Frisomat, rapid. Aveam nevoie de o hală pentru depozitarea cerealelor cât mai repede. Echipa Frisomat este secretul: promptitudinea, seriozitatea, calitatea produselor, chimia dintre mine și echipa Frisomat. Ne-am mișcat rapid și totul a mers ca pe roate.
Am găsit posibilități nelimitate de personalizare la Frisomat, însă standardizate, economie de timp și bani, elementele constructive fiind ușoare, însă foarte rezistente, se economisește la transport (cost/tonă transportată), la montaj (nu necesită utilaje grele de manipulare & rapiditate la asamblare), timp scurt de realizare a întregului proiect (clientul începe mai repede amortizarea cheltuielilor, față de construcțiile clasice).
Frisomat mi-a oferit soluția completă, hala metalică este proiectată, produsă, transportată și montată de către Frisomat. În acest fel, beneficiez de expertiză Frisomat în toate etapele constructive.
Materialele și montajul de calitate asigură eliminarea și/sau reducerea costurilor de mentenanță pe toată durata de utilizare/hală metalică. Se utilizează oțel de foarte bună calitate (S390 sau S 550), la grosime optimă, se aplică strat protector anticoroziv de Zn 275 g/mp cu +10% toleranță, pereții se realizează din tablă de 0,5-0,6 mm grosime sau panouri SW termoizolante de bună calitate.
Frisomat i-a oferit lui Nea Nelu cospodarelu’ tot ce și-a dorit: inovație, încredere, sustenabilitate. (50% din energia consumată la producția materialelor provine de la panouri solare, au proiectat halele, minimizând pierderile, reciclează deșeurile.)

Frisomat construiește: hale, depozite, săli de sport, magazine, sedii de firme, service-uri auto, ateliere, ferme, garaje, asigurând astfel dezvoltarea companiilor și dând liber creativității. Spațiile oferite de Frisomat sunt propuneri de design tehnologic și arhitectural pentru o activitate economică eficientă, pentru stare de bine, inovație și impact pozitiv în comunitate.
Daca vreți și voi să aveți ce are Nea Nelu, luați legătura cu echipa Frisomat. Vă pupă Nea Nelu din câmp, căci lucrează cu natura de-o viață.
Articol scris pentru SuperBlog 2020, ediția de toamnă
Sursa foto: Frisomat