Hai Hui în fascinanta zonă a Dobrogei
Bună! A venit frigul și pandemia ne ține pe loc așa că eu cred că în perioada următoare ne vom îndrepta cu toții către cărți, filme sau articole pe teme care ne interesează. Astăzi este despre locuri frumoase de mers oricând, dar mai ales primăvara și vara pentru a putea face cât mai multe activități. Sper că v-ați luat cana cu ceai lângă voi și pătura pufoasă, căci urmează să vă împărtășesc amintiri din vacanța de vară.
La poalele munților Măcin

Am mai povestit pe blog despre vacanța din munții Macinului la modul general, însă astăzi vreau să detaliez una dintre zilele petrecute la livada de la poalele munților Măcin unde am fost cazați, o livadă cu mici căsuțe și pomi fructiferi, un loc liniștit și boem cu muzica bună ascultată în surdină.
Munții Măcin sunt situați în sud-estul României, și anume în nord-vestul Dobrogei, județul Tulcea. S-au format în urmă cu 300-400 de milioane de ani și se spune că aveau înălțimi de aproximativ 3.000 de metri și făceau parte dintr-un masiv care se întindea în toată Europa de la vest la est. Acum, Măcinul are aspectul unui deal ce atinge înălțimea maximă în Vârful Țuțuiatu, 467m.
Am ajuns în acest loc pentru relaxare în natură, pentru a aduce copiii să se bucure de curte mare cu pomi fructiferi, animalute și aer curat, însă nu știam că această zonă avea să ne ofere multe surprize.
Aici la livadă l-am cunoscut pe Domnul A., gazda noastră care ne-a povestit despre zonă și pentru că ne-am împrietenit cu dânsul, s-a oferit să ne fie ghid. La ora 16 aveam întâlnire pregătiți de aventura prin munții Măcin, cu rucsacii în spate, cu pălării de soare, sticle cu apă și câteva fructe pentru drum.
A ajuns și Domnul A. cu mașina dânsului pregătită cu suport de biciclete cu prindere pe cârligul de remorcare. A luat două biciclete din curte, le-a pus în suport și ne-a făcut semn să urcăm.
Cu bicicletele prin munți ca la concurs
Am ajuns într-o zonă superbă, acolo unde se țin concursuri de ciclism și alergare. Pe de-o parte aveam cei mai vechi munți din Romania, pe cealaltă parte aveam văi întinse și frumoase. Copiii s-au plimbat cu bicicletele, noi am admiram zona și am făcut fotografii, apoi ne-am aventurat prin pădure.

Bucuria copiilor a fost cursa cu bicicletele, căci aici mai erau copii și au putut să se întreacă pe traseul pentru amatori. Cursa s-a transformat într-un adevărat concurs. A fost una dintre zilele preferate din vacanță. Până acum nu ne-am gândit să luăm cu noi bicicletele în vacanțele noastre dar i-am cerut detalii gazdei noastre despre cum să ne pregătim mașină pentru ca data viitoare să mergem în vacanță cu bicicletele noastre și să ne plimbăm cu toții. Avem deja cârlig de remorcare, trebuie să cumpăram doar suport de 4 biciclete cu prindere pe cârlig.

Soțul meu s-a documentat deja în acest sens și a găsit suportul de bicicletă Thule HangOn 9708. Suportul de bicicletă Thule HangOn 9708 este realizat din oțel de bună calitate, tratat anticoroziune (pentru durabilitate în timp) și poate transporta până la 4 biciclete, a căror greutate totala să nu depășească 60 kg.
Ne revedem la primăvară!
În drumul nostru către livadă, ne-a întâmpinat o broasca țestoasă care trecea strada în ritmul ei domol. Copiii au privit broasca țestoasă bucuroși că au întâlnit un localnic al pădurii. Domnul A. ne-a împărtășit povești și ne-a arătat zona în care bujorii fac spectacol primăvara și nu orice bujori. Este vorba despre o specie rară de bujor sălbatic de Dobrogea ocrotit de lege care este admirat de oameni de peste tot în fiecare primăvara. Cu siguranță ne vom întoarce și noi la anul, la sfârșitul lunii Mai, atunci când ei înfloresc.

A fost o vacanță interesantă în care am făcut multe activități în doar câteva zile și totuși zona are mult mai multe de oferit încât ne dorim să revenim cu bicicletele noastre și cu echipament special pentru traseele de pe munte. Promit să revin și cu alte povești de aici. Pe curând!
Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog, editia de toamna 2021.
1 thought on “Hai Hui în fascinanta zonă a Dobrogei”