Fiecare casa este o carte cu povesti

Casele au propriile povesti, povesti construite de oameni in timp. Ma gandesc cu drag la casa bunicilor, care are multe povesti de spus, povesti frumoase din vacantele petrecute la sat, povestile mele si a altor generatii.

Imi amintesc mereu de casuta modesta, ciresul din gradina, unde ma cataram impreuna cu verisoarele mele, timpul petrecut impreuna si poznele care erau mereu prezente.

Timpul a trecut, fiecare si-a creat propriul drum, propria casa si propria poveste. Casa bunicilor este acum plina cand ne intalnim cu totii in casa care pentru mine este o carte cu povesti rasfoita din cand in cand. Bunicii, care acum se bucura de stranepoti, sunt cei mai fericiti cand ne vad pe toti la un loc. Drumurile noastre sunt destul de diferite si din pacate acest lucru se intampla destul de rar.

Cand ai copii, toate povestile de viata se invart in jurul lor, asa ca ma gandesc mereu la cartea cu povesti pe care o vor citi ei la maturitate si totul incepe cu un camin, casa perfecta pentru familia noastra.

Atunci cand ma gandesc la casa perfecta, ma gandesc la o casa mare si o curte enorma, cu copaci, flori, cu un iaz cu peste, unde sa pot construi un loc de joaca pentru copii, un foisor si o piscina. Un mic parc de aventura, cu tiroliana si scari pentru catarare, o casuta in copac. Totul ar fi perfect pentru baiatul meu. O saltea, un castel gonflabil, un leagan, tobogan, o casa din lemn, roz, pentru papusi, i-ar oferi fetitei mele momente fericite.

Iazul cu pesti, nu ar trebui sa lipseasca, caci sotul meu este pasionat de pescuit sportiv si acesta este visul lui. El oricum merge des la pescuit, adept al sistemului catch&release, dupa sesiunea foto, pestii se intorc in habitatul lor natural.

Probabil ca pestii din iazul lui personal vor primi si nume si nu le va face prea mult rau, in afara de a-i prinde sa vada cum si cat de mult cresc. De mancat peste din iazul nostru nu poate fi vorba, cu siguranta. Stiu de mult cum ar trebui sa arate coltul lui de rai, asa ca nu este nevoie sa il provoc din nou la o discutie despre asta. Obligatoriu, iazul trebuie proiectat cu 2 pontoane. Unul destinat pescuitului propriu zis, iar al doilea va fi un ponton-foisor generos ca si marime, destinat cinelor relaxante  si romantice pentru noi dar si pentru invitatii nostri.

Obligatoriu, pontonul-foisor va trebui proiectat cu acoperisul  retractabil pentru ca momentele cu vreme capricioasa, sa nu anuleze activitatile propuse. In timpul iernii, pontonul-foisor se va inchide cu panouri montate pe sina ce inconjoara constructia.

In zona acestui ponton-foisor va fi construit un gratar, dar nu orice gratar, ci o “insula” in aer liber care musai va trebui sa aiba vatra pentru ciorbe delicioase, cuptor cu lemne pentru paine  si placinte, masa de lucru pentru transat si fasonat carnea, blat steril pentru framantat si pregatit bunatati de panificatie, poate chiar si pizza. Clar de aici nu trebuie sa lipseasca o chiuveta dubla, sterilizator de cutite, rastel inchis pentru ustensilele diverse necesare unui adevarat “chef”.

In jurul pontonului folosit pentru pescuitul de relaxare, plantam  salcii ,,plangatoare”, numarul acestora se va decide in functie de suprafata pe care o avem, oricum minim 2, stanga-dreapta pontonului.

Piscina va fi de dimensiuni moderate si  neaparat cu zona adaptata copiilor mici , proportie 65-35%. Separat de piscina, va fi si jacuzzi  de 6 persoane imbracat in travertin du Brasil. In jurul piscinei pentru adulti, gazon, iar in  dreptul piscinei pentru copii nisip fin. Piscina se va uni cu casa in timpul iernii, tot spatiul fiind proiectat pentru a fi util in toate anotimpurile, peretii tip panou pe sina conform ideilor mele.

Zona de nisip din partea piscinei pentru copii se va lega de primul loc de joaca conceput pentru ei si care va fi permanent acoperit. Pentru atractivitea copiilor pe timpul verii vor fi elemente outdoor gonflabile. Tiroliana nu va trece deasupra iazului cum e la moda mai nou pentru un plus de adrenalina, pentru ca va fi adaptata in special copiilor. Casuta din copac va fi construita dupa dorinta baiatului meu.

Pe langa piscina si locul de joaca incorporat parterului casei mele de poveste, avem living cu ferestre imense si semineu cu lemne, bucatarie inchisa cu camara, 2 bai si 1 spatiu pentru depozitare si camera tehnica necesara. Beciul va fi folosit doar pentru depozitare.

Etajul casei perfecte pentru familia mea, va avea un dormitorul matrimonial, 2 camere pentru copiii nostri, 1 camera de oaspeti. Toate dormitoarele vor avea bai proprii si dresing-uri imense.

Mansarda va fi impartita in doua cu acces separat, un spatiu  pentru copii iar celalalt pentru noi “copiii mari”. Pentru noi va fi  dotat cu biciclete, banda si alte echipamente pentru fitness, o sauna uscata si un bar “Madness fruit cocktail”, dotat cu aparatura si frigider pentru fructe si legume, iar copiii isi vor personaliza separat fiecare spatiul lui de joaca sau va fi un spatiu comun personalizat de comun acord, dupa dorinta fiecaruia.

Peisagistica domeniului nostru este foarte importanta. Stiu sigur ca imi doresc minimum 3 magnolii. Sunt fascinata de nobletea si frumusetea florilor magnoliei si am cel putin 3 nuante preferate. Apoi plante perene, gazon, piatra de rau si decorativa, protectie de rachita la copacii nostri,  rachita fiarta dar si natur, ce mai…prinde viata locul nostru de vis.Cu siguranta ca tot ce mi-am inchipui vis-a-vis de locul meu de poveste poate suferi diverse modificari, dar exista o parte foarte importanta in crearea locului nostru perfect si aici ma refer la faptul ca desi domeniul este mare, imi doresc costurile de intretinere sa fie foarte mici si mai ales sa fie o casa pasiva, eco-friendly.

Panourile solare vor fi nelipsite, la care adaugam un sistem care din pamant sa capteze caldura in perioada rece si sa faca racoare in perioada calda a anului. Sunt resurse inepuizabile din natura si cu siguranta imi vor reduce facturile semnificativ.

Am gasit deja terenul ideal, are suprafata de 3300 mp si este la doar 26 Km de Bucuresti. Am contactat un evaluator Anevar sa ne ajute cu evaluarea proprietatii ,,ochite”. Pentru a-mi pune ideile in practica, am decis sa apelez echipa AIA Proiect care ofera o colectie generoasa de proiecte case, pentru ca am simtit ca ma poate ajuta in toate etapele transformarii visului meu in realitate. Mai mult ca sigur, pe mine ma avantajeaza personalizare unui proiect de casa in acord cu visurile membrilor familiei mele.

Asa voi crea cartea de povesti a familiei mele si copiii mei o vor rasfoi cu drag, atunci cand vor fi mari.

Acest articol este un material pentru SuperBlog 2017

 

 

2 thoughts on “Fiecare casa este o carte cu povesti

  1. Wow…nici nu visezi multe! :)))
    Eu imi doresc o casa in stil american…imi plac inca de cand eram micuta! Livingul ala mare, cu geamuri enorme, sa intre lumina! Cu o terasa decenta si o bucatarie mare, dar neaparat, inchisa. 3 dormitoare sunt suficiente + al nostru, cu baie proprie…poate! 😀
    Mai zic? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: