Dimineți cu aromă de cafea

Dimineți cu aromă de cafea proaspăt măcinată, dimineți cu miros de toamnă, cafea și scorțișoară…Ador sentimentul de dimineața oferit de toamnă și parca transforma momentul în care îmi beau cafeaua într-un ritual. Astăzi m-am trezit la 7, mi-am făcut o cafea cu multă spumă de lapte și m-am așezat la locul meu de băut cafeaua. Știți voi, fiecare dintre noi avem un loc de băut cafeaua acasă și nicăieri nu este mai bună. De obicei mă trezesc mai devreme decât trebuie pentru a avea timp pentru mine. Credeți că beau repede cafeaua și gata? Nicidecum! În cafeaua mea de dimineața stau idei, planuri și gânduri. Din cafeaua de dimineața îmi iau buna dispoziție. Eu am nevoie de timpul ăsta pentru a-mi începe ziua bine și daca nu stai cu mine la cafea, mai bine stai departe de mine până după ritual. :))

Dimineți aromate

De-a lungul timpului am încercat fel de fel de aparate pentru cafea și ne-am oprit la un expressor. El fuctioneaza cu cafea boabe și cafea măcinată, însă știți cum sunt diminețile cu cafea boabe proaspăt râșnita Etolia? Extraordinare! De abia aștept fiecare dimineața pentru moment în sine dar și pentru gust. Mă obișnuisem cu cafea bună, însă în momentul în care am încercat cafeaua Etolia, am simțit diferența de gust. Cafeaua Etolia este diferită, este aromată, are gust puternic încât pot să fac diferența între sortimentele de cafea.

Etolia Espresso și Etolia Kenya Kijani Kiboko sunt cele două sortimente de cafea pe care le-am încercat și care mi-au schimbat percepția asupra cafelei. Și până acum îmi plăcea cafeaua de dimineața, însă Etolia este bună, este aromată, parfumată și nu mai cere neapărat o altă cafea pe parcursul zilei.

Etolia Kenya Kijani Kiboko este o cafea boabe ce provine din regiunea Nyeri, situată în zona montană centrală a Kenyei.

Etolia Espresso este o cafea măcinată proaspat prajita, ce are o miscela ideala si un grad de prajire special pentru prepararea unui espresso ca la carte, aromat si echilibrat.

Cafeneaua de acasă

Sincer, cel mai bun loc de servit cafeaua este acasă. În momentul în care am văzut cutiile de cafea Etolia și am băut prima cafea Etolia Espresso, fiind o cafea de specialitate, m-a dus cu gândul la cafenea. Mi-e dor și de diminețile într-o cafenea, însă pandemia ne-a mai schimbat obiceiurile. Ați auzit de „coffee corner”? „Coffee corner” este ceva ce circulă pe „interneti” cu poze superbe, este colțul frumos amenajat de făcut cafea sau mai exact, cafeneaua de acasă. Mă gândesc și eu să amenajez un colț în bucătăria mea cu Etolia, căci ador cutiile, canute simple, expressorul și un perete vopsit cu vopsea specială pe care să pot scrie cu creta.

Într-o lume tot mai agitată, în care totul se întâmplă cu o viteză uimitoare, momentele noastre în care ne răsfățam au devenit ceva ce musai trebuie să trăim. Eu sunt o iubitoare a cafelei și dacă aceasta mă surprinde cu un gust deosebit cum este Etolia, încep ziua cu un mare zâmbet pe față.

1 thought on “Dimineți cu aromă de cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: