Destinatii vizitate in Europa (partea I: Roma)

 Destinatii vizitate in Europa (partea I: Roma)
[EN] Destinations Visited in Europe (Part I: Rome)

[RO] Europa are orase frumoase care merita vizitate macar o data in viata, unele mai frumoase ca altele. Desigur, fiecare are preferintele sale, asa ca in acest articol ma refer la Roma, orasul care m-a impresionat cel mai mult si este pe locul intai in preferintele mele. Oricum, simt ca trebuie sa ma reintorc, cel putin pentru vizitarea Vaticanului si Piazza San Pietro.

[EN] Europe has beautiful cities worth visiting at least once in life, some more beautiful than others. Of course, everyone has his preferences, so in this article I refer to Rome, the city that impressed me the most and is in the first place in my preferences. Anyway, I feel like I have to come back, at least for visiting the Vatican and Piazza San Pietro.

[RO] Am ajuns aici acum un an, la inceputul lunii august. A fost un city-break de 3 zile, dar am profitat la maximum de ele si am vizitat cat am putut de mult. Este imposibil ca pe durata unui sejur sa vizitezi toate obiectivele turistice si monumentele. Ai nevoie cu siguranta sa te reintorci, daca vrei sa cunosti cu adevarat acest oras. Asta m-a atras foarte mult, faptul ca pe oriunde mergeam, aveam de vazut alte temple, monumente si locatii care mai de care mai atractive si incarcate de istorie.

[EN] We arrived here a year ago at the beginning of August. It was a city-break for 3 days, but I took full advantage of it and I visited as much as I could. It is impossible to visit all the sights and monuments during a stay. You really need to come back, if you really want to know this city. That attracted me a lot, the fact that anywhere I was going, I could see other temples, monuments and locations that were more attractive and more loaded with history.

[RO] Am ales cazarea in apropiere de Fontana di Trevi, pentru a fi aproape de obiectivele turistice si a fost o decizie foarte inspirata. Hotelul a fost pe placul nostru, o combinatie frumoasa intre o cladire plina de istorie, cu un interior modern.

[EN] We chose accommodation near Fontana di Trevi to be close to the sights and was a very inspiring decision. The hotel was a delight, a beautiful combination of a history-filled building with a modern interior.

[RO] Am vizitat cateva obiective turistice, printre care: Fontana di Trevi, Pantheonul, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Columna lui Traian, precum si celebrele alei de promenada.

[EN] We visited several tourist attractions, including Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Trajan’s Column, as well as the famous promenade alleys.

[RO] M-am plimbat neincetat pe stradutele inguste si pietruite, pe Via del Corso, in apropiere de Piazza del Popolo, unde am facut si cateva cumparaturi. Daca vrei sa faci cumparaturi, iti recomand sa ajungi aici, mai ales ca in perioada lunii august, sunt mari reduceri.

[EN] I walked unceasingly on narrow and cobbled streets, on Via del Corso, near Piazza del Popolo, where I made some shopping. If you want to do shopping, I recommend you to come here, especially as in August, there are great discounts.

[RO] M-a impresionat foarte mult simplitatea si bunul gust al tavernelor, cat si al restaurantelor, unde am incercat diverse preparate si am fost cucerita de gustul pastelor traditionale si mai ales al celebrei gelato.

[EN] I was very impressed with the simplicity and good taste of tavernas and restaurants, where I tried various dishes and I was conquered by the taste of traditional pasta and especially of the famous gelato.

[RO] Inainte de plecare, am ajuns in Portul Fiumicino,  o comună în Provincia Roma, Lazio. Aici am mancat cele mai bune fructe de mare, peste proaspat si pizza, la una dintre tavernele situate de-a lungul falezei.

[EN] Prior to departure, we arrived in Fiumicino Port, a commune in the Province of Rome, Lazio. Here we ate the best seafood, fresh fish and pizza, at one of the taverns along the cliff.

[RO] Aceasta este una din cele 5 destinatii preferate pe care vreau sa le impartasesc cu voi, asadar urmeaza sa va prezint si alte locuri frumoase vizitate in Europa. Va pup cu drag.

[EN] This is one of the 5 favorite destinations that I want to share with you, so I will introduce you to other beautiful places visited in Europe. Kisses

29 thoughts on “Destinatii vizitate in Europa (partea I: Roma)

 1. Am mers de multe multe ori la Roma de-a lungul anilor, parintii mei locuiesc acolo de 12 ani si i-am vizitat de cel putin 7-8 ori :))
  Este un oras de suflet, pe care nu ma plictisesc sa-l vizitez over & over again.

  1. Ai, ai, ai norocoaso! Tot nu lasi Romanica, nu? :))
   Este frumoasa Roma si surprinzator, oamenii pe care i-am intalnit acolo au fost okay. Ma asteptam la alte reactii 😛

 2. În ultimii 3 ani am ajuns de cel puțin 5 ori în Italia și nu regret niciodată când ajung acolo! Roma este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, dar crede-mă că Italia mai are multe altele de oferit! Eu spre exemplu sunt iremediabil îndrăgostită de Costiera Amalfitană.

 3. Nu am ajuns în Italia, deși aceasta este una dintre destinațiile la care visez de multă vreme. Mulțumesc pentru informații. Mă ajută să îmi dau seama cum să procedez dacă ajung la Roma.

 4. Buna, articolul mi se pare fantastic.Nu am fost inca la Roma,poteintr-o zi, am vizitat alte orase. Interesant mi se pare blogul tau scris in romana engleza. A fost o surpriza placuta pentru mine.Nu stiu daca asa se poarta sau este un mark al tau pentru ca sunt noua in bloggareala.Dar sincer e interesanta. Bravo!

 5. Nu am vizitat Italia până acum. De fapt, nici alte orașe. Am petrecut o singură vacanță, în urmă cu patru ani, in Grecia. Prima și ultima în afara țării. Norvegia și Austria mi-ar plăcea să văd. La fel si Londra, deși în această perioadă nu cred că este o idee bună să vizităm orașele ce sunt țintă ale teroriștilor.

 6. Am fost la Roma de vreo cateva ori, mai in trecere, mai pentru doua zile, insa am ratat sa vad pe dinauntru Coliseumul si Forul Roman, pentru ca mi-am scrântit glezna si am fost nevoita sa stau o zi in hotel cu punga de gheata la picior… Insa Vaticanul este o splendoare, atatea lucrari de arta la un loc, un veritabil muzeu. Pe mine m-au impresionat sculpturile lui Bernini si ori de cate ori as ajunge la Roma, nu m-as satura sa stau sa admir maiestria artistilor renascentisti.

 7. Nu am vizitat Italia pana acum, am ajuns doar Austria, Franta și o parte de România. De fapt și în celelalte tari am vizitat doar câteva orașe, dar mi-am propus ca îi fiecare an sa vad cate un oraș noi indiferent de tara. Sper sa reușesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: