Cum a fost vacanta lui 2020 in Bulgaria?

Pe 27 iunie 2020 la ora 8:20 eram in Vama Ruse. Aveam pregatite declaratiile de calatorie, actele si eram super fericiti ca nu vom sta la cozi infernale in vama, asa cum se anunta. In maxim 30 de minute am trecut in Bulgaria.

Declaratiile nu ni s-au cerut, in rest, toata lumea purta masti la contactul cu politia vamala.

Prima iesire din tara in pandemie… cu teama in suflet si cu gandul ca ne vom vedea de vacanta noastra respectand regulile de distantare sociala, inarmati cu 100 de masti.

Am ajuns la destinatie: Hermes Club Hotel – Ultra All Inclusive din Tarevo, Burgas. (O sa revin cu un articol despre aceasta zona, despe plaje, activitati, hotel. )

Dezinfectanti la tot pasul

Ajunsi la hotel am completat niste declaratii, ni s-a luat temperatura, am primit bratarile si cam atat. Dezinfectanti la tot pasul: la intrarea in curtea hotelului, la lifturi, la receptie, peste tot. La fel si semnele pentru distantare sociala.

Consider ca am fost norocosi si am ajuns in Bulgaria intr-o perioada in care nu erau foarte multi turisti si distantarea sociala a venit de la sine. Oamenii pareau relaxati, nu era aglomerata nici o zona a hotelului, nici pe plaja, nici pe alte plaje pe care le-am vizitat.

Reguli noi la All Inclusive

Fiind un hotel Ultra All Inclusive, regulile s-au schimbat putin. In restaurant, zona cu mancare era inchisa, personalul purta masti si intra un anumit numar de turisti pentru a nu se aglomera.

La intrare se dezinfecta fiecare pe maini. De aceasta data am fost serviti cu ceea ce doream sa mancam.

Hermes Hotel este foarte mare. Fiecare cladire are zona ei de piscine mari si mici pentru copii, un bar, un beach bar, Aqua park cu zona pentru adulti si zona pentru copii.

Diminetile ni le-am petrecut la piscine in mare parte. Si aici se dezinfectau mesele si sezlongurile, iar la ora 18, acestea se inchideau si se dezinfectau din nou.

Nu stiu daca aceasta este o regula noua, insa dupa ora 18 turistii mergeau la masa, apoi fiecare in directia dorita: fie la beach bar, fie la plimbare prin oras.

In ultima zi de vacanta s-a mai aglomerat hotelul. A venit un val de turisti insa tot nu am simtit locurile aglomerate. Noi ne-am simtit in siguranta tot sejurul, nu au fost romani asfel incat copiii sa socializeze, nu am avut contact cu alte persoane.

Ne-am simtit in siguranta

La plecare ne asteptam din nou sa stam prin vama ore intregi si de aceasta data am trecut si mai repede.

Nu ni s-au cerut declaratiile de calatorie insa daca iesiti din tara va recomand sa le descarcati si sa le aveti completate, caci nu se stie daca vi se cer sau nu.

Am ajuns acasa cu bine si chiar daca a fost o perioada grea pentru toti, nu am simtit disperarea si noile reguli astfel incat sa fim speriati. A fost o vacanta normala in care ne-am vazut de treaba noastra.

1 thought on “Cum a fost vacanta lui 2020 in Bulgaria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: