Carti pentru copii

Dragii mei,

Astazi vorbim despre carti pentru copii, despre cartile copilariei noastre de care au nevoie si copiii nostri la randul lor. Am comandat aceste carti pentru vacanta de sarbatori. Andrei are 9 ani, este in clasa a III-a si in vacanta de iarna a avut de citit povesti, basme, momente si schite si bineinteles ca aveam acasa carti, dar nu aveam tot ce i s-a cerut la scoala.

Asadar, va sfatuiesc sa va pregatiti din timp, sa pastrati cartile pe care le aveti in biblioteca, caci veti avea nevoie de ele peste ani, in cazul in care nu aveti copii, inca. Eu le cumpar acum chiar pentru doua generatii si imi pare rau ca nu am avut grija de cartile copilariei mele, pentru ca am avut si eu aceste carti.

Andrei a avut banutii lui de sarbatori, asa ca si-a cumparat singur cartile si a citit povestile pentru scoala, a avut destul de multe, dar cu siguranta vor fi indragite de toti copiii. Cum sa nu iti placa sa evadeti in taramuri necunoascute sau sa te lupti cu dragoni? Va las mai jos cartile pe care le-am cumparat eu si pe care le gasiti la preturi foarte bune.

Basme si povesti copii

Momente si schite copii
Basme de Petre Ispirescu

Gasiti cartea aici si aceasta cuprinde: Aleodor imparat, Greuceanu, Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Ileana Cosanzeana, Porcul fermecat, Praslea cel voinic si merele de aur, George cel Viteaz, Fat-Frumos cel ratacit, Fata saracului cea isteata, Cele douasprezece fete de imparat si si palatul cel fermecat, Ciobanasul cel istet sau turloaiele bleandei, Cei tre frati imparati, Cotosman nazdravan, Tugulea, fiul unchiasului si al matusei, Fata de imparat si fiul vaduvei, Fata mosului cea cuminte, Iovita, Fat-Frumos, Fiul vanatorului, Sarea in bucate, Copilul cel istet.

Ion Luca Caragiale
Momente si Schite

Cartea o gasiti aici. Aceasta cuprinde: Momente din ,,Schite usoare”(1896), Momente(1901), Din ,,Schite usoare”(1910), ,,Din Periodice”(1893-1900).

Ioan Slavici
Povesti

Gasiti cartea aici. Cuprinde: Zana Zorilor, Florita din codru, Ileana cea sireata, Doi feti cu stea in frunte, Pacala in satul lui, Petrea prostul, Limir-imparat, Baiet sarac, Stan bolovan (Varinta), Rodul tainic, Negru-imparat, Narodul curtii.

Carti pentru copii 1

Povesti de Ion Creanga

Cartea o gasiti aici. Aceasta cuprinde: Danila Prepeleac, Poveste (Prostia omeneasca), Povestea porcului, Povestea unui om lenes, Cinci pani, Mos Ion Roata si Unirea, Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani, Ursul pacalit de vulpe, Lupul la stana.

I. Al. Bratescu-Voinescu
Puiul si alte povestiri alese

Gasiti cartea aici. Aceasta cuprinde:

  1. In lumea draptatii: Puiul, In lumea dreptatii, Un om, Din carnetul unui judecator, Neamul Udrestilor, Sambata, Magheranul, Sminteala lui Radu Finulet, Conu Alecu, Intamplare, Moartea lui Castor.
  2. Intuneric si lumina: Niculaita Minciuna, Bietul Tric, Nicusor, Privighetoarea, Metamorfoza, ,,Calatorului ii sade bine cu drumul”, Blana lui Isaia.
Dictionar de sinonime
Gh. Bulgar

Dictionarul de sinonime il gasiti aici. L-am cumparat la recomandarea doamnei invatatoare, este dictionarul pe care toti colegii  lui Andrei il au si il folosesc in clasa.

Cam atat cu minunatele carti. Va doresc lectura placuta, atat copiilor cat si celor mari, caci sunt atat de frumoase si ne duc cu gandul la copilarie. Cu drag, Natalia.

7 thoughts on “Carti pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: