Brioșe pufoase – rețeta simplă pentru cele mai delicioase brioșe

Bună ! Am revenit! Am lipsit mult de pe blog. Acesta este primul articol de anul acesta și încă nu îmi dau seama cum au zburat aproape 5 luni, poate și mai mult. Nu am reușit să mă organizez, am avut nevoie de pauză dat fiind faptul că preferințele și obiceiurile mele s-au mai schimbat și am simțit nevoia să umblu puțin la contentul de pe Social Media și se pare că și aici vor fi schimbări . Primul pas este faptul că am revenit pe blog.

După cum ați văzut în titlu, am pentru voi o rețeta ușoară și rapidă de brioșe delicioase umplute cu ce vrei tu, glazurate cu ce vrei tu și ornate cum vrei tu. Îmi place rețeta pentru că se prepară ușor, brioșele ies pufoase și pot să adaug în ele fructe, ciocolată, cacao, în funcție de ce fructe am acasă sau în funcție de ce avem poftă . Până acum am făcut cu ciocolată, cu cireșe și ciocolată, doar cu cireșe și de fiecare dată ne-au plăcut . Rețeta o am de la o prietenă , am tot făcut -o în ultima vreme și ca de fiecare dată, când o rețeta mă cucerește, simt nevoia să o împărtășesc și cu voi.

Înainte de toate, eu folosesc o tavă de la Pepco pentru 12 brioșe. Tot de la Pepco am cumpărat și forme de hârtie pentru brioșe, însă am mai cumpărat de la Sinsay un set pentru brioșe care conține și acele floricele pentru decor. Înainte de toate, eu folosesc o tavă de la Pepco pentru 12 brioșe. Tot de la Pepco am cumpărat și forme de hârtie pentru brioșe, însă am mai cumpărat de la Sinsay un set pentru brioșe care conține și acele floricele pentru decor.

Briose pufoase

Ingrediente și mod de preparare brioșe pufoase

3 ouă, 200 gr zahăr, 70 ml lapte, 200 ml ulei, 250 gr făînă, 1 praf de copt, un praf de sare, fructe, fulgi de cocos sau ciocolată, in funcție de preferințe. 

Se pun într-un bol oualele, zahărul, uleiul, laptele, praful de sare și se amestecă cu un mixer sau tel, apoi se adaugă treptat făina împreună cu praful de copt. Așez formele de hârtie în tavă, pun compoziția până la jumătate și peste aceasta pun fructele. Uneori, pentru că vreau să fie mai multe fructe sau ciocolată în interiorul briosei, pun in straturi mici: compoziție-fructe, compoziție-ciocolată. 

Din această compoziție obțin 12 brioșe, adică două tăvi.

Încălzesc coptorul la160 de grade și le las aproximativ 20 de minute la cuptor. Eu am cuptor electric cu aer circulant. Dacă aveți cuptor normal vă recomand să le supravegheați după 10 minute. Se lasă la cuptor până cresc și se îngălbenesc pe deasupra, până se rumenesc, depinde cum le preferați. 

După cum vedeți, este o rețeta foarte simplă dar brioșele va asigur că ies ca și acelea de la cofetărie, mai ales dacă va jucați puțin cu decorul. 

Încercați rețeta și dacă aveți plăcerea, împărtășiți cu mine pozele voastre pe Instagram. Chiar sunt curioasă de preferințe, de cum alegeți să le ornați dar și de părerea voastră despre brioșele pufoase, așa că aștept păreri. Succes!

briose
briose delicioase
briose pufoase si delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: