Aventură și magie prin intermediul cărților pentru copii

Serile sunt magice pentru ea. Are aproape 6 ani și înainte de culcare așteaptă să-i citesc o poveste. Își alege singură povestea și ascultă curioasă urmărind imaginile în același timp. Doar o poveste trezește multe întrebări, așa că pe parcursul poveștii mă opresc din citit și îi răspund cu răbdare. Este curioasă, se întristează, se bucură, ascultă și este foarte amuzantă când interpretează imaginile. Încă suntem la cărți de povești însoțite de imagini.

Când era mai mică, aveam o carte cu povești scurte adaptată vârstei ei de atunci și mă punea să îi citesc aceeași carte mereu, aceleași povești și mare îmi era mirarea că nu se plictisea niciodată. Asculta cu același interes de fiecare dată.

Am auzit mămici povestind despre copiii lor că nu au răbdare să asculte povești, că nu le face plăcere. Cred că copilul trebuie învățat cu o rutină încă de la vârste fragede, chiar dacă nu are răbdare să asculte povestea până la sfârșit. Citindu-i puțin câte puțin, mai ales înainte de culcare, îi vă trezi interesul, îl va face curios cu timpul și o să vină și momentul în care copilul să spună singur că vrea să asculte o poveste.

Mie îmi face plăcere să-i citesc și îmi plac și mie poveștile. Îmi amintesc de copilărie și o retrăiesc odată cu ea. Pe lângă faptul că îmi place să îi citesc povești, cărțile pentru copii mă ajuta pe mine ca mama, să răspund la întrebările copilului, adaptate vârstei lui.

În 6 ani am primit multe întrebări-capcană pentru mine. Sunt sigura că toți părinții au parte de întrebări-capcană și nu prea stiu ce să răspundă, cum să răspundă, încât să ofere informații dar să nu rănească, să nu afecteze copilul.

Cum am venit eu pe lume? Este o întrebare pe care o primim cu toții la un moment dat. Povestea cu barza nu mai funcționează, vă asigur! Am găsit cărți adaptate vârstei copilului și i-am citit, am discutat despre imaginile foarte drăgălașe și am răspuns tuturor întrebărilor.

Cărți personalizate pentru copii

Recent am descoperit cărțile personalizate și vă recomand o carte cu imagini plăcute, LEPORELO – NOU NĂSCUT. În fiecare poem scurt din această carte, copilul își regăsește numele, iar data din calendar este ziua lui de naștere. Este cadoul ideal la nașterea unui copil.

Elefantul Meu – nasterea

Pentru fetița mea vreau să comand cartea ,,ZOO” personalizată, fiind rolul principal dintr-o poveste cu detectivi în care decopera secretul magic de la ZOO. Ea este fascinata de cărțile de aventura și oricum este un mic detectiv curios și haios chiar și în viață reală.

Cei de la editura Elefantul Meu au disponibile 23 de cărți personalizate cu povești ilustrate pentru copii, în funcție de vârsta acestora. Daca aveți copilași până în 3 ani, le puteți oferi cărți despre pisicuțe, cățeluși, forme, meserii, călătorii, plante, fructe, anotimpuri. Mi se par interesante și acestea răspund la multe dintre întrebările copiilor.

Copiii de la 3 ani se pot bucura de cărți personalizate care îi ajuta să învețe să numere și să afle despre Africa. De la 4 ani, copiii pot trăi adevărate aventuri prin intermediul cărților.

Povestea învață copilul să asculte, să urmărească firul unei acțiuni, face legătură intre imagini și ceea ce aude, observă descrieri, însușiri, emoții, comportamente și limbaj. Cititul ajută la extinderea vocabularului, ajută la asocierea cuvintelor, la evoluția percepției și analizei detaliilor. Citim că să ne descoperim pe noi și să înțelegem mai bine lumea în care trăim.

Articol scris pentru SupeBlog, editia de toamna 2020.

2 thoughts on “Aventură și magie prin intermediul cărților pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: