Acasa unde-i cald si bine

 

Despre case v-am mai vorbit, dar astazi voi intra mai amanuntit in interiorul casei mele si vreau sa va vorbesc despre caldura pe care o emana casa mea, la propriu si la figurat, despre decorul casei, despre cateva modalitati prin care pastram caldura in casa in perioada rece a anului, dar si despre audit energetic, certificat energetic si termografie.

Atunci cand am cumparat casa, odata cu actul de vanzare-cumparare am intrat in posesia unui certificat energetic, un act care atesta performanta energetica a cladirii, mai exact incadrarea sa intr-o clasa energetica de la „A” la „G” si fiindca nu se incadra in clasa energetica ,,A”, am decis sa facem un audit energetic al cladirii, pentru imbunatatirea performatelor energetice ale acesteia.

Solutiile propuse in pachetele date in raportul de audit energetic, fac referire atat la anvelopa cladirii cat si la sistemul tehnic al cladirii, prin acesta intelegandu-se ansamblul de echipamente tehnice ce echipeaza cladirea pentru incalzire, racire, ventilare, apa calda, iluminat sau o combinatie a acestora, cu scopul de a asigura nivelul optim de comfort.

Ca urmare a reabilitarii casei se obtin atat economii de energie, incadrarea intr-o clasa energetica superioara, cat si un confort sporit pentru familia mea.

Am decis sa facem si o termografie a casei, pentru a detecta cu exactitate care sunt zonele cu pierderi de caldura. Pe baza informatiilor obtinute se pot stabili solutiile optime de reducere a pierderilor de energie, rezultand imobile mai confortabile si costuri mai reduse.

Pe langa aceste solutii si acte foarte importante, pe care recomand sa fie stabilite si stabilizate inca de la inceput, atunci cand devenim proprietari, vin in ajutorul vostru cu cateva idei pentru a va mentine casele calde, pentru a va simti in largul vostru, dar si pentru mentinerea sanatatii si de ce nu, sa facem si economie. Aceste idei sau sfaturi vin din experienta mea personala.

Cumpara un Termostat

Asta am facut eu recent. Am cumparat un termostat pentru centrala electrica, pentru mentinerea temperaturii constante. Anul trecut, fiind prima iarna in casa, nu am avut acest termostat si ori era prea rece, ori muream de cald, astfel sper sa ne reglam, dar acesta reduce si costurile facturilor.

Pune covoare pe jos

Daca pe timpul verii nu prea avem covoare, eu am unele pe care le pun iarna prin camere. Se simte senzatia de caldura, atat termic, cat si faptul ca da o relaxare si o stare de bine aparte.

Amenajeaza in stilul Feng-Shuy

Pe mine stilul Feng-Shuy ma caracterizeaza, iar o casa amenajata corect, este o casa linistita, primitoare, relaxanta, calda. Aceasta este o stiinta complexa, de aceea avem nevoie de un profesionist pentru a face totul corect, dar stiu cate ceva si incerc sa pun si in casa mea in practica, asa ca am ales perdele deschise la culoare, materiale usoare, am ales tablouri in culori fresh, deschise la culoare si alegerea de culori calde.

Fiindca lumina naturala nu ma ajuta prea tare in casa mea, am pus multe lumini artificiale, iar pe unele le tin aprinse chiar si ziua. Ordinea si igiena casei aduc energii pozitive si sanatate, asa ca o casa curata si ingrijita este solutia ideala pentru a te bucura de viata.

Acestea sunt cateva dintre ideile sau sfaturile mele pentru voi, dar si experiente personale, iar acasa la mine este cald si bine.

Articol pentru Concursul SuperBlog 2017.

 

1 thought on “Acasa unde-i cald si bine

  1. Cred că era excelent dacă puneai și poze din casa ta. Ar fi un material cu esență, dacă i-ai oferi cititorului ocazia să se bucure și vizual de ceea ce ai realizat în căminul tău. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: