90 de ani de LEGO, 90 de ani de invatare prin joaca

Stiati ca…

Prin joacă, copiii își dezvoltă abilitățile emoționale, cum ar fi încrederea că pot rezolva orice pentru a profita de oportunități noi și interesante. Sau, empatie, pe măsură ce învață când colegii lor de joacă sunt fericiți, triști sau frustrați. Copiii învață să nu abandoneze lucrurile și să rezolve orice provocare!

Cercetările arată că joaca creativă îi ajută pe copii să contextualizeze schimbările din viața cotidiană.

Atunci când copiii lucrează împreună pentru a rezolva probleme, ei învață să emită idei, să-i asculte pe ceilalți și chiar să negocieze! Colaborarea îi ajută!

Joaca activă din punct de vedere fizic este legată de progresul academic, de autoreglare și de competența socială…plus toate acele endorfine care cresc buna-dispoziție! Echilibrarea blocurilor de piese, plantarea florilor sau realizarea de modele sunt jocuri fizice care construiesc abilități motorii fine.

LEGO

Când învățarea este veselă, copiii devin atât de captivați de crearea de strategii și soluții, încât vor dori să-și pună creierul la încercare! Bucuria jocului îi ajută să-și dezvolte raționamentele complexe, memoria și abilitățile de concentrare într-un mod mai eficient decât stând pe loc și recitând fapte. Sursa: https://www.lego.com/

Cu ocazia aniversării a 90 ani a mărcii LEGO, am primit un pachet din partea prietenilor de la TRND, plină de cărămizi LEGO colorate. Cum arată un copil în fața unei cutii de LEGO? Nerăbdător, fericit, curios, pregătit să își construiască propria lume. A descoperit în cutie cele două seturi primite: LEGO DOTS – suport pentru pixuri și LEGO Harry Potter – Moment Hogwarts: Lecția de divinație.

LEGO DOTS – suport pentru pixuri

Iulia a ales să construiască suportul pentru pixuri. Avea nevoie de un astfel de suport și nici că se putea mai bine, căci suportul de la LEGO este foarte haios, este drăguț pentru biroul unui copil ce iubește fructele și se încadrează perfect.

Acest organizator de birou pentru copii de 6 ani și mai mari este conceput pentru a fi asamblat rapid datorită broșurii cu instrucțiuni incluse. Constă dintr-un suport pentru pixuri în formă de banană și multe plăcuțe colorate pentru a-l decora. Include o tavă portabilă de depozitare pentru sortarea și păstrarea pieselor pentru a le folosi și refolosi.

LEGO Harry Potter – Moment Hogwarts: Lectia de divinatie

Moment Hogwarts: Lecția de divinație este prima noastră carte magica din colecția LEGO Harry Potter, unde Magia începe imediat și se termină când închizi cartea. Cu toții am fost curioși să descoperim ce ascunde această carte.

Setul de 297 de piese include minifigurinele Harry Potter, Parvati Patil și Profesoara Trelawney, plus o mulțime de accesorii magice. Unele elemente sunt integrate, cum ar fi dulapul de depozitare, iar altele sunt separate, cum ar fi fotoliul, biroul, scaunele, bolul de cristal și ceștile de ceai, și se pot scoate pentru a mări spațiul de joacă. Setul se poate combina cu altele din aceeași gamă și încape în cartea închisă, astfel încât copiii îl pot duce oriunde și îl pot păstra în ordine până data următoare.

Seturile LEGO sunt o încântare pentru copii și niciodată nu dai greș cu un cadou LEGO. Daca ești vreodată în până de idei, dacă nu știi ce să îi cumperi unui copil, alege un set LEGO recomandat vârstei copilului și cu siguranță nu vei da greș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: