Dragile mele,

Astazi v-am pregatit bunatati de sezon. M-am gandit sa impartasesc cu voi ce am facut astazi, sambata fiind, dupa ce am facut Tagul de toamna si va spuneam acolo, ca toamna imi place foarte mult sa mananc supa crema de dovleac. Tot acolo va spuneam ca nu ma dau in vant dupa placinta cu dovleac, dar a iesit atat de buna incat am mancat-o deja jumate, bineinteles, impreuna cu ajutoarele mele de nadejde, Iulia si Andrei.

Este prima data cand fac placinta cu dovleac si fara modestie, :)) este cea mai buna placinta cu dovleac pe care am mancat-o pana acum. Nu am niste retete exacte, o sa va spun cum prepar eu supa crema si placinta, astfel incat sa fie delicioase.

Supa crema cu dovleac

Pentru supa crema cu dovleac, am folosit dovleac, bineinteles, taiat cubulete, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei, iar o regula ar fi sa folositi mai mult dovleac decat celelalte legume. Legumele se dau prin blender impreuna cu un cubulet de unt sau ulei de masline. Cu apa in care ati fiert legumele, creati consistenta dorita a supei.

La sfarsit adaugati sare dupa gust si neaparat piper. Mie mi se pare ca piperul este foarte important la aceasta supa si ii da un gust aparte.

Se serveste calda, simpla, sau cu smantana. Eu o prefer cu smantana.

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac se prepara foarte simplu si rapid. Eu am folosit aluat de foietaj cumparat, dovleac ras si zahar. Nu am o masura pentru ingrediente si nici o reteta, pur si simplu am ras dovleac cat am crezut eu ca ar trebuie pentru o foaie de aluat.

Am calit dovleacul ras impreuna cu zaharul (voi puteti adauga si scortisoara), apoi am taiat aluatul de foietaj in doua parti egale si am creat doua rulouri pe care le-am uns cu ou. Le-am pus la cuptor pana s-au rumenit pe deasupra si a iesit o placinta delicioasa si aratoasa.

Dupa cum vedeti, am facut totul dupa ochi si dupa gust.

Dovleac copt cu miere

Dovleacul ramas l-am uns cu multa, multa miere si l-am bagat si pe el in cuptor. Dupa ce s-a copt, in el s-a creat un sirop. L-am lasat deoparte pana a absorbit acel sirop si credeti-ma pe cuvant ca este foarte bun.

Pe langa faptul ca aceste preparate sunt bune si usor de facut, sunt sanatoase si apreciate de copii.

Daca cumva pregatiti vreun preparat din acestea, nu uitati sa-mi aratati si mie, pe Facebook sau Instagram. Va pup cu drag si va doresc un week-end minunat!